Salut

Full de ruta sanitari consensuat

Primera reunió pel pacte nacional sanitari amb als col·legis, el SAAS i la CASS

La presentació del pacte de salut als col·lectius sanitaris.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Establir un full de ruta consensuat tant amb els col·legis professionals com les associacions sanitàries i els grups polítics és el principal objectiu del pacte nacional per la qualitat, l’eficiència i la sostenibilitat del sistema sanitari. Minuts abans de la presentació d’un primer esborrany del document als col·legis professionals, el SAAS i la CASS, que es va celebrar ahir, el cap de Govern, Xavier Espot, en va remarcar la importància: “El país s’afronta a grans reptes com l’envelliment de la població, la cronificació de les malalties o l’encariment dels medicaments, factors que fan necessari fer reformes en profunditat per garantir l’eficiència i qualitat del sistema”.

Segons va detallar Espot, el document estableix quatre eixos d’actuació: la promoció i protecció de la salut i prevenció de la malaltia; l’accés a una assistència sanitària de qualitat; la sostenibilitat i equitat del sistema; i la recerca i la innovació. La presentació va tenir molt bona acollida entre el col·lectiu. Per a Albert Dorca, president del Col·legi de Metges, “és una bona iniciativa cercar un acord entre tots i crear una base ferma que permeti treballar a llarg termini”. Miquel Àngel Ramon, del Col·legi d’Infermers, va emfatitzar el fet que “ara tenim veu i vot” i va reivindicar que seria una eina efectiva “per precisar les mancances de personal així com revalorar i reconèixer més la professió”. Des del comitè d’empresa del SAAS, Miquel Rey va valorar la iniciativa de forma positiva, tot i que va insistir en el fet que “cal millorar les condicions laborals sanitàries per aconseguir atreure més personal”.

Les reunions continuaran demà amb la presentació a les associacions sanitàries i la setmana vinent amb els partits polítics. Segons Espot, es preveu que s’arribi a un document consensuat d’aquí a dos mesos.

Presentació del pacte de salut als col·lectius sanitaris.

tracking