Temporada d'hivern

Gruix de neu "deficitari" arreu del país

Meteorologia alerta de la "manca de continuïtat" en les precipitacions d'enguany

Evolució del gruix de neu a Ransol des del 2021 fins 2024Meteorologia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El mantell de neu a les muntanyes del país està sent deficitari aquest hivern i inferior a l’habitual, segons informa el servei meteorològic. L’evolució del gruix de neu a l'estació de Ransol, als 1.600 metres, mostra que el nivell se situa al percentil 30, mentre que l'any passat va assolir el nivell 40 i l'anterior poc més del 100.

Meteorologia ha fet públiques les dades després de llençar una enquesta per als usuaris d'X, l'antic Twitter, per demanar la percepció de la quantitat de neu al país. La mostra va obtenir un 70,4% de vots a la resposta de "menys neu que la mitjana" i el servei remarca que la característica d'enguany és la "manca de continuïtat" en les precipitacions.

La previsió per aquesta setmana és pluja i temperatures "més altes de l'habitual", tot i que el fred arribarà dijous "però sense precipitacions", durant la "setmana dels barbuts". Meteorologia ha anunciat passades les tres de la tarda que comencen a arribar les precipitacions que afectaran especialment el nord del país i que s'allargaran fins a primeres hores de la nit.

tracking