polèmica

La coordinadora de l'habitatge denuncia assetjament immobiliari a una padrina

El col·lectiu apunta a TheGrefg que va comprar l'edifici a Escaldes

Residència de la padrina afectadaCoordinadora per l'habitatge

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La coordinadora per l'habitatge digne s'ha fetressòd'una problemàticaentorn dela situació que està vivint una padrina al Principat. En la seva publicació a l'Instagram expliquen que el youtuber TheGrefg, amb més de 18 milions de seguidors i resident al Principat va adquirirl'agostdel 2020 un edifici a Escaldes-Engordany i des de llavors vol fer fora de la propietat als inquilins. La coordinadora assegura que el youtuber ha aconseguit fer fora a tots els inquilins, menys a una àvia de80anys que tenia un contracte verbal des del 1989,anteriora la primera llei d'arrendaments d'Andorra iper consegüentvitalici, onresideix des de fa35anys.

La coordinadora explica que veient que el youtuber no aconseguia per via ràpida treure l'àvia, va decidir fer obres de buidatge de la finca, arrencant finestrals, deixant obertes les finestres i abaixant les persianes perquè noes poguésobservar els fets des de l'exterior i converteix l'edifici en un congelador. Fent així que les temperatures de dins de l'edifici gelin les canonades i es quedi sense aigua.

Entre les obres de buidatge s'hi sumen que van aparèixer trencats a cops els aplics de l'edifici, la decoració de l'entrada i una cadira que utilitzava la padrina quan tornava de comprar, i també vaaparèixermarcada de groc les portes delgaratge. Fins i tot la coordinadora assegura que un dia l'àvia es va trobar a la porta de casa una nina decapitada.

La situació en aquests moments és que han millorat les condicions mínimes, però el garatge continua estant pintat de groc, l'enlluernatcontinuaestantpenjant d'un fil, l'entrada és provisional i l'edifici continua sent un congelador. La coordinadora incideixen el fet quela justíciava decretar que el youtuber havia de fer treballs de millora, però aquest encara no els ha fet i farà quatre hiverns que l'àvia viu en aquestes condicions.

tracking