salut

Cinc dies per treure de les webs de les farmàcies els medicaments

El termini començarà a comptar un cop la instrucció es publiqui, dimecres vinent

El ministeri veta la publicitat de fàrmacs.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Salut va aclarir ahir a les farmàcies quan hauran de retirar de les pàgines web qualsevol informació relativa a medicaments amb recepta. Dimecres vinent es publicarà al BOPA l’ordre ministerial amb les noves directrius, que prohibeixen taxativament qualsevol referència a fàrmacs que s’hagin de vendre amb prescripció mèdica. Els establiments tindran cinc dies hàbils a comptar de la publicació per corregir les seves pàgines web i eliminar el contingut que ara es veta.

La informació adreçada per l’àrea de Recursos Sanitaris a les farmàcies també aclareix el perquè de la decisió, després que el Col·legi donés aquesta setmana una primera informació als titulars d’establiments en què els indicava les noves ordres, però sense gaires més indicacions. La circular ministerial recorda que un reglament del març del 2012 regula la publicitat dels medicaments i en prohibeix la de fàrmacs amb recepta. Però aquell mateix any, al mes de juny, el mateix ministeri va aprovar una nova directriu que aclaria que no es considerava publicitat la informació relativa als fàrmacs amb recepta que aparegués en un apartat diferenciat de la pàgina web de l’establiment i que no fes cap referència a conceptes com el preu. De fet, únicament es podia difondre aquell contingut recollit a la fitxa tècnica i el prospecte. Aquesta matisació és la que es deroga ara, tal com va avançar el Diari, després de constatar-ne la relació amb pràctiques irregulars de venda de medicaments per internet.

El ministeri ha arribat a la conclusió que la inclusió de medicaments amb recepta a les pàgines web dels negocis fomenta la venda i l’ús d’aquests fàrmacs, i afegeix que s’han detectat situacions de males pràctiques amb relació a la venda a través de la xarxa, amb el consegüent risc per a la salut de les persones.

ELS FETS

INSTRUCCIÓ DEL 2012

Un reglament del 2012 prohibeix la publicitat dels medicaments. Però una ordre ministerial d’aquell any permet que les webs tinguin informació sobre medicaments amb recepta.

EL ‘FORAT’

El ministeri ha arribat a la conclusió que incloure medicaments a les webs en fomenta l’ús i la venda, i ho relaciona amb males praxis de venda per internet.

PROHIBICIÓ

En menys de dues setmanes les farmàcies hauran d’haver retirat aquest contingut dels seus llocs web.

tracking