Reportatge

Històric amb 30 anys

El Govern apuja l’edat amb la qual un vehicle pot aspirar a aquesta catalogació, que depèn de més factors.

Vehicles antics exposats a la Fira.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fins ara es podia aspirar a obtenir la catalogació de vehicle antic un cop es complien 25 anys de la fabricació de l’automòbil. Ara en caldran 30 per esdevenir “vehicle històric”, la nova denominació que recull el reglament que tot just acaba d’aprovar el Govern i que vol “fomentar la preservació, la restauració i l’ús dels vehicles antics en condicions correctes”. Una normativa que emana de la Llei del codi de circulació del 2021.

L’antiguitat és un dels requisits, però no pas l’únic. Per tal d’assolir aquesta catalogació el titular del vehicle matriculat a Andorra també haurà de presentar una sol·licitud davant de la comissió de vehicles històrics, que serà la que haurà de valorar si compleix els criteris per assolir-la. I més enllà d’això es tindrà en compte “el seu interès cultural o patrimonial”. Una comissió que integren un representant del ministeri que s’ocupa del Registre de vehicles, un representant del ministeri de Cultura, el president de l’Automòbil Club o la persona que delegui i un representant del Museu de l’Automòbil.

L’executiu va indicar que els cotxes ja considerats antics mantenen la seva condició sense que tingui incidència el nou reglament i els criteris que fixa. I també la podran obtenir els vehicles importats d’almenys 30 anys d’antiguitat que formalitzin la sol·licitud corresponent a la comissió. El canvi en els anys que ha d’acumular el vehicle s’ha fet en consonància amb els criteris de la Federació Internacional de Vehicles Antics.

tracking