DECISIÓ DEL MINISTERI

Salut veta la publicitat de medicaments per tallar la venda 'on line'

El ministeri deroga una regulació del 2012

Salut fa canvis en la promoció de fàrmacs.Arxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les farmàcies ja no podran donar cap mena d’informació de medicaments amb recepta a les seves pàgines web. El ministeri de Salut ha pres la decisió de vetar qualsevol publicitat de fàrmacs que requereixin prescripció mèdica en detectar algun episodi de mala praxi amb vendes en línia. Una fórmula que, van recordar fonts governamentals, “pot representar un risc per a la salut de les persones”.

Una ordre ministerial de l’any 2012 possibilitava que a les pàgines web de les farmàcies aparegués informació sobre medicaments que es venen amb recepta, amb detalls com per a què serveixen o per a quines patologies estan indicats. Aquesta regulació és la que queda derogada en haver-se constatat vendes irregulars per internet. “Un cop s’ha tingut coneixement d’aquestes pràctiques, s’ha decidit prohibir sense excepcions la possibilitat de publicitat i la informació de medicaments amb recepta a les pàgines web de les farmàcies i, en conseqüència, s’elimina la possibilitat de vendre per internet els fàrmacs que requereixen recepta”, argumenten. S’entén que l’eliminació dels medicaments als llocs web ha de suposar el fre definitiu a aquest tipus de transaccions prohibides.

El Col·legi de Farmacèutics ja ha informat els establiments de la decisió ministerial, referint-se a les queixes d’un proveïdor que han arribat fins a l’administració i apuntant que es tracta d’una mesura unilateral de Salut.

No és el primer cop que es produeixen incidents per vendes farmacèutiques irregulars on-line . El 2016 es van expedientar dues farmàcies per aquest motiu.

tracking