DIARI TV

Joan Ramon Marina denuncia que el van violar als 16 anys

El filòleg explica que va ser víctima dels abusos de dos companys de classe

Joan Ramon Marina durant l'entrevista a l''ADN'.Diari TV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joan Ramon Marina, filòleg, exmilitant i excandidat del Partit Socialdemòcrata i que va ser responsable d’àrea de llengua catalana del Govern, ha estat el darrer protagonista del programa d’entrevistes ADN, de Diari TV. Durant la conversa, disponible al web del Diari, Marina va relatar els fets traumàtics que va viure a partir dels 12 anys, quan va ser víctima primer d’un company de classe que el va assetjar sexualment i després, quan en tenia 16, d’un altre noi que el va forçar i violar. “Els nois que van provocar això són avui pares de família i jo no els destruiré la vida”, va assegurar Marina.

No ho va denunciar llavors i tampoc ho ha revelat mai a la família. Fins ara. Emocionat i entre llàgrimes, va explicar-ho després de lamentar que humoristes del pòdcast català La sotana fessin broma sobre la pederàstia. “Riure’s de la pederàstia no l’hi accepto a ningú, perquè jo sé el que he passat”, va etzibar.

Marina va manifestar que els abusos els va patir en una “Andorra en blanc i negre” entre la dècada dels 70 i just quan arrencaven els 80 en una escola sense pedagogs ni psicòlegs, per contextualitzar el perquè del seu silenci. “Ets un bon jan i hi ha gent que se n’aprofita”, va afirmar referint-se a l’assetjament i la violació. I va insistir sobre el fet que “no puc acceptar que es puguin enfotre d’això en ple segle XXI”, i que l’humor té límits perquè “la pederàstia és a les famílies, a l’escola, en clubs esportius, i aquesta canalla no es pot valer per si mateixa”.

tracking