Successos

La policia deté 54 persones en els 800 controls fets al Nadal

Quaranta conductors van ser arrestats per positius d’alcoholèmia i dotze per tòxics

Control Controls policia moto motor trànsit circulacióFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia ha efectuat prop de 800 controls en el transcurs de la campanya de Nadal contra la conducció sota els efectes de l’alcohol i les drogues, que va tenir lloc entre el 15 de desembre i el 7 de gener. En poc més de tres setmanes s’han detingut 54 persones, 40 per positius d’alcoholèmia, 12 per tòxics i dues més per positiu tant d’alcohol com de drogues. Quatre d’elles s’han vist implicades en accidents, tots amb danys materials excepte un, en què el mateix conductor va resultar ferit. Del total de persones detingudes, la gran majoria residents al país, 47 són homes i 7 són dones. Entre els arrestats també hi ha un ciclista i un conductor professional, segons confirma el cos de seguretat.

23 han estat controlats amb taxes d’alcoholèmia d’entre 0,81 a 1,21, i 6 superaven els 2 grams d’alcohol per litre de sang. D’aquesta manera, la taxa més elevada ha estat de 2,79. Per edats, 14 de les persones arrestades tenen entre 18 i 25 anys; 33, entre 26 i 40, i les 7 restants, més de 40. Durant la campanya també s’han imposat 11 sancions administratives per conduir amb taxes d’alcoholèmia d’entre 0,50 i 0,80.

La policia recorda que els controls segueixen el pla d’actuació marcat pel ministeri de Justícia i Interior amb la finalitat de millorar la seguretat a les carreteres.

tracking