Economia

Grífols anuncia accions legals per les acusacions d'alteració dels comptes

L'empresa catalana ha destacat que el consell d'administració va aprovar totes les operacions descrites per Gotham City Research

Els cosins Grífols en una visita al Principat.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Grífols ha anunciat que prendrà accions legals contra Gotham CityResearch"per l'important dany causat, tant financer com reputacional" a l'empresa, en un fet rellevant transmès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors avui, segons informen mitjans espanyols.

L'empresa catalana experimenta avui una remuntada a la borsa fins al 11,99%, segons publica El Economista, després de desplomar-seahir un 25,91% per les acusacions de la firma baixista de manipular el deute reportat i l’ebitda (el benefici operatiu) per reduir artificialment el palanquejament, malgrat que la companyia catalana va negar qualsevol maquillatge dels comptes.L'informe de Gotham City Research assegurava que “Grífols manipula el deute i l’ebitda informats per reduir artificialment el palanquejament en sis vegades, quan aquest podria superar deu o tretze vegades”, i per això creu que les seves accions “valen zero”. L’informe sobre el deute de Grifols va suposar una amenaça per a la multinacional catalana, després d’un 2023 en què havia viscut una remuntada en el preu de l’acció que la va portar a finals d’any a assolir els 15,45 euros per títol.

Grífols ha donat suport "plenament" al seu CEO,ThomasGlanzmann i ha incidit que el consell d'administració va aprovar "de forma unànime totes les transaccions qüestionades perGotham". "Totes les operacions rellevant descrites, publicades ahir en el mencionat informe, van ser aprovades de forma unànime pel consell d'administració de la societat i els seus diversoscomités, i inclouen tota la informació i documentació de suport necessàries incloent valoracions de tercers", van remarcar. Grifols ha afegit que l'informe deGothamtambé ha fet mal a "tots els seus 'stakeholders' i va provocar, textualment, una gran preocupació als seus pacients i donants".

tracking