Astrié afirma que l'FC Andorra vol finançar el multifuncional

El conseller de la minoria indica que la condició és que el comú doni al club el 15% de la cessió de terrenys

Una de les maquetes proposades com a miltifuncional.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’FC Andorra estaria disposat a finançar la totalitat del cost del seu nou estadi i el multifuncional sense cap participació financera del Govern o del comú d’Andorra la Vella. Així ho va indicar ahir l’excònsol major David Astrié, que també va afirmar que si aquesta opció qualla, el club seria el responsable de l’oferta d’espectacles i esdeveniments del multifuncional, però amb la col·laboració de les administracions públiques per programar certes activitats “imprescindibles”.

L’únic que ha de fer el comú és cedir els terrenys que rebria de la cessió urbanística (el 15%) per la construcció del multifuncional. Per tant, l’administració local cediria aquest espai a l’FC Andorra a canvi de la construcció del multifuncional.

Tot i aquesta voluntat, al final del mandat d’Astrié no es va arribar a cap acord manifest entre l’Andorra i les administracions. Tanmateix, l’excònsol va assegurar que hi havia molt bona sintonia entre ambdues parts i la corporació va oferir el Comunal per a les sessions d’entrenament i, a canvi, el club assumia la inversió a Santa Coloma per fer el multifuncional, al costat del futur estadi a la Borda Mateu, en un terreny llogat a la família Maestre. Amb això, el recinte s’hauria quedat a la parròquia d’Andorra la Vella, un fet molt important per a Astrié, que va recordar que aquesta proposta hauria acabat de dinamitzar la zona de Santa Coloma després de la inversió que el seu comú hi va destinar.

Les declaracions arriben després dels dubtes sobre el projecte que va transmetre l’actual cònsol d’Andorra la Vella, Sergi González, que es va referir a la necessitat de sòl per construir habitatge públic abans que altres inversions com el multifuncional, i de les paraules del cap de Govern, Xavier Espot, que va assegurar que sense la contribució del comú en la cessió dels terrenys no es podria dur a terme aquesta obra. Sobre la necessitat d’habitatge, Astrié va recordar que el seu govern va deixar enllestit un projecte d’habitatges a preu assequible que suposaria una “quarantena de vivendes” i que potser “quan tothom hagi fet els projectes que s’esperen, ja no faran falta més habitatges, i el que es necessitarà és el multifuncional” per encabir-hi les activitats que es fan ara en terrenys privats, ja que va recordar que “ara mateix, el Cirque du Soleil, la Fira d’Andorra la Vella i altres esdeveniments s’estan fent en parcel·les privades”.

Per tant, segons l’actual conseller de la minoria, pot ser que d’aquí uns anys els propietaris dels terrenys els vulguin dedicar a altres finalitats i la parròquia es quedi sense un espai on celebrar els seus majors esdeveniments. El demòcrata va titllar d’“error monstruós” no anticipar-se a aquesta situació i “acceptar o donar la mà a una empresa privada, sigui quina sigui, disposada a invertir”.

Per la seva banda, el cònsol d’Andorra la Vella, Sergi González, no es va mossegar ahir la llengua i va acusar Espot de crear alarmisme “per unes manifestacions meves que no suposen cap dubte i no posen en risc cap projecte important per a la parròquia i el país”.

El nou cònsol socialdemòcrata es va mostrar “sorprès” per les manifestacions del cap de l’executiu a Diari TV i va assegurar que en el traspàs de poders se li va demanar explícitament a David Astrié sobre l’estadi i el multifuncional, i que la resposta va ser: “No en sé res, és un tema que desconec”. González va precisar que el seu antecessor li va pregar “ment oberta en cas que el projecte tiri endavant”.

El mandatari comunal no va amagar que està molest per la manera com s’han interpretat les seves declaracions a ATV: “No tinc dubtes. No estem en contra del projecte, simplement demanem disposar de la informació necessària per fer una valoració i pronunciar-nos i, si cal, consultar la ciutadania”. I va afegir que a hores d’ara no tenia agendada cap reunió ni amb l’FC Andorra ni amb el Govern, “però tinc la porta oberta per tractar l’afer perquè, en contra del que afirma Espot, no és la nostra intenció posar en perill aquesta iniciativa”.

També va remarcar que el sorprèn que “Espot es refereixi a un acord de principis i que a mi no se m’hagi comentat res, ni tan sols pel que fa a la cessió del 15% de sòl per fer el multifuncional, de la qual, per cert, tampoc se’n parlava en el programa de Demòcrates”. El polític del PS va qualificar de “coherents” les seves declaracions i “sense cap perill per a la capital i el país”. González va recordar que “portem nou dies” i va reprovar aquesta “negativitat, perquè no volem dir no a tot, volem aconseguir millores, i no desitgem trencar res perquè som gent que escoltem, sobretot els ciutadans”.

BARÓ DEFENSA QUE CAL UN ESTUDI

El president del PS i conseller socialdemòcrata, Pere Baró, es va referir a la polèmica. Va afirmar que “el cònsol només diu que s’ha d’estudiar. Ha arribat un nou comú i ha de fer una valoració. En cap moment és un no rotund a fer-ho, sinó que simplement és un afer que necessita reflexió”. Baró va admetre que és cert que en 800 metres hi hauria cinc camps de futbol, “però en cap moment volem que l’equip marxi, sinó que estigui a Andorra perquè és un projecte que dona molt valor afegit”.

tracking