ENTREVISTA AL CAP DE L'EXECUTIU

El Govern passa la pilota del multifuncional al comú

Espot afirma que sense la cessió de terreny del comú de la capital els números del projecte “no surten de cap de les maneres”

El cap de Govern, Xavier Espot, en un moment de l'entrevista a Diari TV.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El serial de l’estadi que necessita l’FC Andorra per seguir jugant al país semblava que s’havia encarrilat en la bona direcció amb el principi d’acord del club amb la família Maestre per construir-lo a la Borda Mateu en una parcel·la llogada i amb la intervenció del comú d’Andorra la Vella i el Govern per complementar el camp amb el recinte multifuncional, un complement que també satisfà l’entitat esportiva. La corporació cedia el terreny per edificar l’equipament destinat a esdeveniments i l’executiu hi contribuïa amb part del finançament. Ara aquest treball a tres trontolla perquè el nou equip comunal sorgit de les urnes té dubtes sobre el projecte. I el cap de Govern, Xavier Espot, va afirmar ahir durant l’entrevista al programa Parlem-ne de Diari TV que sense la contribució de la corporació amb el terreny “els números no surten de cap de les maneres”. “Ara tot està en mans del comú d’Andorra la Vella”, va sentenciar Espot.

El nou cònsol major de la capital, Sergi González, va expressar les reticències en unes declaracions recents a Andorra Televisió en què es va referir a la necessitat de sòl per construir habitatge públic i al fet que ja hi ha quatre camps en aquella zona (Comunal, Nacional i els dos de petits que té la Federació de Futbol). “Les seves declaracions les interpreto de moment com de prudència, diu que necessita més elements per valorar, que valori els elements i ja ens dirà si està d’acord de continuar el treball a tres bandes per tirar endavant la infraestructura”, va asseverar Espot. De moment, però, la reunió agendada al gener en què s’havia d’avançar en el projecte queda en suspens. Espot va assenyalar que en aquesta reunió estava previst que l’FC Andorra posés sobre la taula la quantitat econòmica que està disposat a aportar, però “aquesta reunió poc sentit tindrà”, va admetre, si la corporació no té clar si vol seguir parlant sobre aquesta col·laboració a tres bandes.

Una negativa de la corporació parroquial seria per al cap de Govern una mala notícia perquè “se’n derivarà un perjudici clar”. L’administració comunal “ha de valorar si li interessa fer un servei de país, treballar amb aquest objectiu de diversificar l’oferta turística de la parròquia”, va insistir-hi. I més enllà d’aquesta iniciativa en concret, n’hi va afegir d’altres criticades en major o menor mesura per l’actual majoria comunal, des del poblet de Nadal a la cessió del terreny situat davant de l’edifici administratiu del Govern on s’havia projectat bastir-hi el Museu Nacional. “Coses que suposen un clar benefici per al país i la parròquia”, va defensar Espot, destacant, de pas, el llegat del tàndem Conxita Marsol-David Astrié per “recuperar l’orgull de la capital”. No obstant això, es va voler mostrar prudent i esperançat: “Vull creure i pensar que l’actual comú no posarà en entredit aquests projectes”. I tornant al projecte esportiu, va recordar que “si no hi ha una infraestructura que sigui conforme a les exigències de la Lliga, la continuïtat de l’FC Andorra pot perillar”.

SOBRE LES QUEIXES PEL POUP: "AL FINAL ÉS CAIXA O FAIXA"

El cap de Govern va afirmar que entén la reacció dels propietaris ordinencs al pla urbanístic, però va defensar l’instrument aprovat per la corporació i el que prèviament va aprovar el comú de Canillo. “Potser des d’una perspectiva més radical [Ordino] però també realista amb allò que es desprèn de la Llei de sostenibilitat”, va asseverar. La conseqüència és que terrenys que eren urbanitzables passen a no ser-ho, perdent el valor inicial. “Jo entenc que aquesta decisió no agradi als propietaris i a més a més la trobin injusta”, en el sentit que els que han actuat abans sí que n’han pogut treure un rèdit econòmic. Però va deixar clar que “al final és caixa o faixa, no podem dir que hem de limitar la construcció i deixar les mateixes perspectives d’urbanització”. En tot cas, va recordar que via al·legacions es poden trobar consensos o solucions de compromís. Espot va treure pit de l’actuació comunal i del Govern en pro de la sostenibilitat i de la protecció de l’entorn natural. “Qui ha posat tota la carn a la graella ha estat el Govern i els comuns governats per DA”. GRIFOLS I també sobre Ordino va assegurar que el projecte Grifols “segueix viu” i que, a més, ha rebut l’aval de les urnes en dues ocasions, referint-se a les victòries demòcrates a la parròquia a l’abril i al desembre davant de candidatures que defensaven aturar el centre de recerca. “Per dues ocasions ja ha quedat clar el veredicte de la ciutadania d’Ordino”, va destacar el màxim responsable de l’executiu, posant en relleu de nou les oportunitats de diversificació econòmica que representa la iniciativa liderada per la multinacional farmacèutica.

Xavier Espot durant l'entrevista al Parlem-ne.

tracking