PROTESTES

L'organitzadora de les marxes de l'habitatge vol ser una associació

La coordinadora de les manifestacions per la vivenda vol crear una xarxa solidària

Manifestació del 8 de desembre.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Coordinadora per un Habitatge Digne, principal organitzadora de les manifestacions ciutadanes davant la crisi de la vivenda que s’han viscut els darrers mesos, està treballant per a constituir-se com una associació un cop finalitzades les festes de Nadal. Així ho va explicar Joan Ramon Crespo, un dels integrants que actualment està exercint com a portaveu de la plataforma ciutadana.

Crespo va exposar que actualment els membres de la coordinadora estan treballant intensament per establir quins han de ser els estatuts i quina ha de ser la formulació interna de funcionament: “De moment no tenim un cap que dirigeixi les iniciatives, perquè tot es fa de forma consensuada. Els temes es debaten en conjunt i després es pren una decisió”, va explicar Crespo. L’altra gran qüestió a la qual s’enfronta la iniciativa és la de definir amb precisió quin serà el seu principal objecte social: “Hem de decidir si només ens centrarem en la crisi de l’habitatge o si obrirem el ventall a altres temes, constituint-nos com una plataforma reivindicativa que pugui accionar diferents aspectes socials com és la qüestió dels salaris, que també està íntimament relacionada amb la vivenda, o fins i tot el medi ambient, amb què també trobem que hi ha molts vincles”. El que sí que tenen clar és l’aposta per mantenir-se independents a qualsevol formació política, i seguir amb la bona entesa que han traçat amb l’USdA. Crespo també va insistir que la coordinadora és completament independent a Denunciand, la qual va definir com una plataforma comunicativa de debat.

Entre les accions que la coordinadora vol posar en marxa, encapçala la llista entrar en contacte amb els dos avis que seran desnonats el 26 de gener i valorar quin tipus d’intervenció poden realitzar. “No aturarem el que hem iniciat. El govern no ha posat tota la carn a la graella i continuarem actuant fins que el govern doni solucions que tinguin una incidència ara, no a llarg termini”.

tracking