Economia

Creand emet un bo per a projectes ambientals i socials al país

L'emissió de 10 milions s'emmarca dins de l'estratègia d'invertir en iniciatives amb un impacte positiu en la societat

Creand Crèdit Andorrà Seu SocialCreand

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Creand Crèdit Andorrà ha presentat avui el Creand Bo Sostenible. Segons l'entitat és el primer bo verd, social i sostenible que emet una entitat financera andorrana destinat a projectes d'impacte ambiental i social al país. El banc preveu una emissió de deute sènior per 10 milions d'euros a 12 mesos i un cupó del 3% amb un ràting BBB-.

D'aquesta manera, Creand Crèdit Andorra assegura que el nou Creand Bo Sostenible és pioner al Principat, ja que incideixen que és la primera vegada que una entitat financera andorrana fa una emissió destinada a inversions en favor del desenvolupament del país.

Els projectes elegibles van destinats a la transisió energètica i l'impacte social com a grans línies d'actuació i es concreten en propostes d'energia neta i renovable, transport baix en emissions, habitatge i educació. Amb aquesta emissió, l'entitat també fa un pas més en la contribució als Objectius de Desenvolupament Sostenibles (ODS),concretament el 4 “Educació de qualitat”, el 9 “Construir infraestructures resilients” i el 13 “Canvi climàtic”.

Martí Alay, director de Sostenibilitat de Creand Crèdit Andorrà, es mostra convençut de la bona acollida del bo en el mercat andorrà. “Hem estat pioners des del sector privat a l’hora de mobilitzar capital per finançar projectes beneficiosos i estratègics per al país, i serà una molt bona notícia si el mercat pot tenir una oferta àmplia de productes com el Creand Bo Sostenible.”

Alay també ha posat en relleu que “aquesta primera emissió reforça el suport del banc cap a propostes de futur en benefici d’Andorra. El nostre model de banca compromesa suposa avançar cap a la sostenibilitat en el negoci i és una acció més en el posicionament de Creand Crèdit Andorrà com a entitat capdavantera en implicació amb el país.”

tracking