COMERÇ

El diferencial del preu del tabac amb França es torna a ampliar

El cost dels paquets s’ha incrementat amb l’entrada de l’any nou

Un control duaner a l'Ospitalet.Arxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’1 de gener és sinònim de pujada de preus de molts serveis i mercaderies. A França, l’entrada de l’any ha regalat als fumadors una nova pujada de preus del tabac. Un fet que torna a incrementar el diferencial del preu del tabac amb Andorra i fa encara més atractiu el contraban de tabac provinent del Principat.

A tall d’exemple, la pujada del tabac decretada a França fa que el preu del paquet d’una de les marques més consumides, Marlboro, passi a costar 12,50 euros. A Andorra, el preu d’un paquet d’aquesta marca no arriba als quatre euros. Altres marques costen a França 12 euros el paquet (Vogue, Dunhill, Philip Morris, Chesterfield, LM o Davidoff) i 11,50 (Lucky Strike, Winfield, Camel, Winston, o Gauloises Blondes).

Fa unes setmanes el ministeri de Salut francès va anunciar noves pujades de tabac per als anys que venen, independents de la del passat 1 de gener. Així, hi haurà increments el 2025 i el 2026. Per al govern francès, augmentar el preu és “la mesura més efectiva contra el tabac”, com també avalaria l’OMS i “estudis independents”. Ho deia el ministre de Sanitat, Aurélien Rousseau, que també va anunciar que s’ampliaran els llocs públics on estarà prohibit fumar.

tracking