reportatge

Els clàssics no moren

El Tamagotchi, la joguina mítica dels anys 90, torna a encapçalar les llistes de regals d’aquest 2024, fins i tot en la seva versió original

Façana d'una botiga aquest 2024.C. C.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més d’un es deu haver sorprès i ha reviscut la seva infància en tornar a trobar els famosos Tamagotchis a les prestatgeries de les botigues de joguines. Aquest 2024 la mascota virtual que va causar furor els anys 90 torna a ser una de les estrelles a les llistes de desitjos dels infants, tant en les noves versions –com la que es presenta sota el nom de Tamagotchi Pix, que inclou innovacions com una càmera de fotos i una pantalla tàctil– com en la versió primigènia. Ana Juan Marcos, de la secció de joguines de Pyrénées, així ho va assegurar: “Aquest any la tornada dels Tamagotchis ha estat un autèntic boom entre els nens i nenes a partir dels cinc anys, sobretot la versió original que feien servir els pares”. En la franja dels nadons (entre 0 i 3 anys), l’estrella és la Nútria Hora de Dormir, un peluix interactiu que respira i al qual molts recorreran aquestes festes per fer dormir els acabats de néixer. Altres de les joguines que gaudeixen de més popularitat entre els infants a partir dels cinc anys són els Bitzee, el Calder Màgic, els Superthings i, entre les nines, “la que està causant fervor”, segons Juan Marcos, és la Nancy Aitana, inspirada en la coneguda cantant espanyola.

Les famílies es deixen una mitjana d’entre 150 i 200 euros en joguines, segons va explicar la responsable: “Varia una mica depenent de quants fills tenen”, precisa. Així mateix, Juan Vilasevil, gerent del Basar Valira, assevera que els pares es deixen entre 50 i 60 euros per cada nen només en joguines, xifres similars a anys anteriors.

Els altres grans protagonistes de les festes són els jocs de taula. “Els jocs de taula sempre tenen molta sortida durant les festes”, explica Juan Marcos, de Pyrinées, i així ho corrobora Vilasevil, del Basar Valira: “Els que tenen més demanda són els jocs de taula més tradicionals, com el Monopoly, el dominó o els jocs de cartes”. Per Eric Jordan, responsable d’entreteniment a l’FNAC, “la gent té ganes de passar temps en família, i per això busquen jocs de taula com el Virus, el Catan o el Dixit, o videojocs com el Mario Wonder o el Just Dance, que permeten que hi participi tota la família”.

Respecte a la previsió, tot i que la gran majoria de famílies es veuen abocades a ultimar i realitzar les seves adquisicions el dia abans de Reis i “fins i tot alguns dies després”, segons afirma Juan Marcos, algunes altres inicien les compres “amb molta antelació”. Tal com explica Vilasevil, “moltes famílies compren abans del pont de la Puríssima, perquè temen que amb l’arribada dels turistes s’exhaureixin algunes de les joguines”.

tracking