reportatge

El primer nadó del 2024 arriba uns dies abans del previst pels pares

La Jana Turnè Bullich neix el 3 de gener a un quart de 7 del matí a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, uns dies abans del previst pels seus progenitors

La família amb el nadó i una infermera de l'hospital.Roger Saladrigues

detail.info.publicated
Roger Saladrigues

Creat:

Actualitzat:

El primer nadó del 2024 s’ha fet esperar, però finalment ja ha nascut. Va ser ahir a un quart de set del matí quan va néixer la Jana Turnè Bullich, a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, sense cap complicació en el part i amb un pes de 3,420 quilograms.

Els seus progenitors, l’Anna i en Carles, es van mostrar molt contents i van explicar que el part “va anar bé” i que “tot va ser molt ràpid”. La petita es va avançar deu dies al que estava previst, atès que l’esperaven per al13 de gener, tal com va assenyalar la família. “Abans-d’ahir va tenir una mica de dolors i aquesta nit l’hem ballat tota, sobretot ella més que jo”, relatava en Carles Turnè, pare de la criatura, qui agregava: “No ha tingut temps de res, ni d’epidural ni de res, ha sigut una campiona”. La mare, l’Anna Bullich, de seguida hi va restar importància amb un “bueno”, però el pare es va afanyar a asseverar: “Sí, ha estat molt valenta, i la veritat és que tot ha anat molt ràpid. Alguns minuts de dolor, però quan surt, et passen tots els mals”. Després d’això la mare va deixar anar que “ara ja està superat”, i el pare va acabar afegint que la nounada “és superguapa i s’assembla a la mare, a la germana i a les àvies”.

La família és de Sant Julià de Lòria, és la seva segona filla i no s’esperaven que fos la primera de l’any per la tardança amb què l’han tingut dins el calendari. “En cap moment pensàvem que podíem ser els primers, de fet, ha estat quan hem arribat aquí que ens ho han dit i ens hem sobtat una mica, perquè en ser dia tres s’ha fet esperar una mica”, comentava Bullich.

Aquesta vegada va ser l’home qui va escollir el nom de Jana, mentre que el de la primera filla va ser la dona qui el va triar, segons van comentar els pares. Durant el matí la germana gran no la va poder visitar perquè es va quedar amb els avis a casa mentre la parella estava de part. “Tal com li agraden els nens segur que es portaran molt bé, es portaran dos anyets justos i segur que seran molt bones amigues”, precisava Turnè.

En ser el primer naixement del 2024, les infermeres del centre sanitari els van entregar un lot per commemorar l’efemèride i com a mostra de felicitació.

El naixement del primer infant del 2023 va arribar una mica més d’hora que el d’enguany, ja que va tenir lloc el 2 de gener. Va ser Adrià Pérez Castillo, que va néixer a les 11 hores i va pesar 3,37 quilograms.

tracking