Tribunals

El TC rebutja el recurs de Dolsa pel pacte de Grifols

El conseller ordinenc reclamava tenir legitimació activa per iniciar un procés contra l'acord de Govern

Enric Dolsa.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Constitucional ha decidit no admetre a tràmit el recurs d'empara presentat per Enric Dolsa per ser part activa en el procés contenciós contra el Pacte de Socis formalitzat el 28 d'abril del 2021 per fer el laboratori de Grifols a Ordino. Els magistrats confirmen la sentència dels març passat de la Batllia i la confirmació dictada per la sala administrativa del Superior el 30 d'octubre del 2023 i afirmen que la petició de Dolsa ha de ser desestimada perquè està mancada de contingut constitucional.

El conseller ordinenc de l'oposició recentment reelegit al·legava una vulneració del dret a la jurisdicció que el situaria "en una posició d'indefensió material efectiva" perquè afirmava que se l'hauria privat "de manera irraonable i desproporcionada per obtenir un pronunciament sobre el fons de la seva pretensió". Dolsa assegurava que pel fet de ser membre del comú "està legitimat per actuar davant la Justícia pel que fa als assumptes que tinguin un interès per a la seva parròquia". El Superior argumentava que no es compleixen els criteris que permeten determinar la legitimació activa a títol personal d'Enric Dolsa i que la legislació no reconeix la legitimació dels consellers comunals que haguessin votat en contra d'un acord comunal per interposar recurs contra actes del propi comú. I l'Alt Tribunal conclou que aquesta interpretació "està fonamentada i és conforme a la seva jurisprudència".

L'aute del TC assenyala que l'argument de Dolsa sobre que el seu mandat comunal li confereix una legitimació activa general en el procés del pacte per fer el projecte de Grifols "no és procedent". I insisteix que la Constitució defineix els comuns com a "corporacions públiques, a les quals no confereix cap legitimació activa a una part del consell de comú", ni a un conseller individualment.

tracking