NEGOCIS EN POBLES PETITS

Un matrimoni obre el primer forn de pa d'Estamariu

La fleca Ca la Xata.TUCUTUN FOTOGRAFIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Estamariu, un poble de l’Alt Urgell de només 130 habitants, va inaugurar el primer forn de pa. Els impulsors d’aquest negoci van ser Esther Masana i Quim Sànchez, veïns de Terrassa que van arribar a Estramariu l’estiu passat amb el projecte d’obrir un forn que donés servei als veïns del poble, i també a les localitats pròximes, on la parella repartirà pa als pobles que no disposin d’aquest servei.

L’establiment, que es diu Ca la Xata en honor a la padrina de Sànchez, que ja va obrir un forn de pa Terrassa, estarà situat al centre del poble. La família té 3 fills i Sànchez és la quarta generació d’una saga de forners. A Terrassa tenien un forn, en el qual treballaven els dos, va comentar la parella.

A Estamariu, l’home es fa càrrec del pa, amb varietats com l’elaborat amb espelta, sègol, o l’integral amb nous. Ella, per la seva banda, és la responsable de l’elaboració dels dolços, com les magdalenes, les galetes, els croissants o una de les seves especialitats, el pastís de pastanaga.

Ara, i després de diversos mesos d’obres, els veïns d’aquesta petita localitat disposen del primer forn de pa des de divendres. Fins ara, no existia cap altre comerç al poble i els veïns s’havien de desplaçar fins a la Seu o fins a Martinet per poder comprar pa.

tracking