Un mort en un xoc frontal a La Seu

Els fets van ocórrer a l’N-260, davant del barri de Sant Pere, a les vuit del matí

Un mort en un xoc frontal a La SeuC. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un jove d’una vintena d’anys va morir ahir en un sinistre viari que va ocórrer a l’N-260, ja al terme municipal de la Seu d’Urgell, a primera hora del matí. Els mossos d’esquadra van rebre l’avís a les 8.16 hores. L’accident mortal el va provocar la col·lisió frontal entre dos camions, la causa de la qual s’està investigant. El xoc va provocar que un dels vehicles pesants bolqués i que el seu conductor perdés la vida. L’altre implicat va quedar atrapat a l’interior del camió i els efectius dels bombers de la Generalitat que s’hi van desplaçar el van haver d’excarcerar mecànicament.

El jove difunt conduïa un petit camió de recollida de residus d’una empresa de la Cerdanya que s’encarrega de la gestió de les deixalles als pobles d’aquesta comarca. Es tracta de Francesc Formentí, de poc més de vint anys, i veí de Cortàs, un nucli pertanyent al municipi de Bellver de Cerdanya. Segons fonts coneixedores, feia un viatge carregat de matèria orgànica fins a la planta de compostatge de Benavarre, a l’Alt Urgell, lloc on es tracten aquests residus.

L’altre vehicle implicat va ser un camió que transportava llet fresca de la Cooperativa Cadí, de la Seu d’Urgell. El conductor, veí de Lles de Cerdanya, va ser traslladat en un helicòpter del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) català fins a un centre hospitalari després de ser rescatat pels bombers de l’interior del vehicle. Fonts pròximes van explicar que la col·lisió li va provocar múltiples fractures en les extremitats inferiors.

L’accident va ocórrer just davant del barri de Sant Pere de la Seu. La forta col·lisió va provocar el tall de la carretera en els dos sentits de la marxa durant més de dues hores complicant la circulació entre l’N-260 i el Principat. Els vehicles que discorrien per la via van haver de ser desviats pel camí de terra que transcorre al costat del riu Segre, que connecta Alàs amb la Seu. La carretera que va fins a Puigcerdà va recuperar la normalitat a les 10.30 hores del matí.

Arran de la incidència, es van activar quatre patrulles dels mossos d’esquadra, cinc dotacions dels bombers de la Generalitat i dos unitats i l’helicòpter medicalitzat del SEM.

Amb aquesta víctima, són 147 les persones que han mort en accident de trànsit enguany a la xarxa viària interurbana de Catalunya segones les dades provisionals difoses pel servei català de gestió del trànsit.

Un dels dos camions sinistrats.

tracking