DADES DE LA CASS

Tres persones mortes en accidents laborals

La construcció és el sector amb més accidents.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tres persones han perdut la vida en accident laborals els deu primers mesos del 2023, segons les dades publicades recentment per la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS). Els accidents fatals s’han produït en tres sectors diferents: el de la construcció, el del comerç i la reparació de vehicles de motor i el d’activitats immobiliàries i de lloguer.

Les dades de la CASS posen en relleu que en els primers deu mesos de l’any s’han produït un total de 3.149 accidents laborals. El sector de la construcció, amb 738 incidents, és el que més n’ha tingut, seguit de les altres activitats socials i de serveis prestats amb 660 accidents i del comerç i reparació de vehicles de motor amb 525. L’hoteleria (273 incidents), les activitats immobiliàries i de lloguer (269) i l’adminitració pública, defensa i seguretat social (209) són els següents sectors amb més accidents laborals, segons les dades de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social.

Pel que fa al nombre de baixes laborals atorgades en aquests primers deu mesos del 2023, la CASS n’ha registrat 1.466. El sector de la construcció torna a encapçalar la llista amb un total de 415 baixes laborals. El seguiexen el sector d’altres activitats socials i de serveis prestats amb 241 baixes laborals i el de comerços i reparació de vehicles de motor amb 239. Les activitats immobiliàries i de lloguer (136 baixes laborals), l’hoteleria (129) i les indústries manufactureres (89) són els següents sectors de la llista.

Les dades de la Caixa Andorrana de Seguretat Social també posen en relleu que de mitjana hi ha hagut 50 dies de baixes laborals en el conjunt de tots els sectors. En aquest cas el sector amb una mitjana més alta de dies de baixa laboral ha estat el de l’agricultura, ramaderia, caça i silvicultura amb 86. Els han seguit el sector de les llars que ocupen personal domèstic amb 73 dies de baixa laboral de mitjana i el de producció i distribució d’energia elèctrica amb una mitjana de 70 dies de baixa laboral. Amb 68 es troba el sector de l’educació, amb 67 el d’altres activitats socials i de serveis prestats i amb 53 el d’activitats immobiliàries i de lloguer.

Cal recordar que l’any passat, el 2022, hi va haver 3.730 accidents laborals i en dos d’ells es va produir la mort del treballador.

tracking