Balanç del 2023

FEDA preveu tancar l'any amb 20 milions de beneficis

La parapública afronta com a repte principal la transició energètica

Albert Moles, director general de FEDA, en la trobada d'avuiFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

FEDA preveu tancar l'any amb 20 milions en positiu després de la crisi energètica que va portar el balanç final del 2022 a una pèrdua de 18 milions d'euros. Aquesta xifra surt de l'estabilització dels preus de mercat i a l'actualització de les tarifes que es va dur a terme. A més de la no repartiment de beneficis.

Pel que fa a la producció total, aquesta serà d'aproximadament 109 gigawatts per hora (GWh), fet que suposa un augment del 8.2% respecte l'any 2022. La principal productora del país, la central hidroelèctrica, ha produït per sota de la mitjana dels últims anys a causa de la sequera i s'ha situat sobre els 70 GW/h al 2023.

Un dels reptes principals per a la parapública, segons ha apuntat Albert Moles, director general de FEDA, és la transició energètica a una energia neta. Moles ha fet especial menció al pla de la companyia que l'energia que s'importa des dels països veïns al 2030 sigui 100% d'origen renovable. De moment, al 2023 el 66% de l'electricitat consumida al país ja compleix aquest estàndard.

Albert Moles, director general de FEDA

tracking