Diada de Sant Tomàs

El síndic lamenta que l'Acord d'associació "no tingui tot el consens desitjable"

Ensenyat ha demanat durant la tradicional sessió de Sant Tomàs acords per afrontar els reptes del país, com els assolits amb l'habitatge

El cap de Govern, Espot, amb el síndic general, Ensenyat, i els ministres aquest matíFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Carles Ensenyat, el síndic general, ha tractat les principals problemàtiques a les que les institucions andorranes s'han hagut d'enfrontar aquest any i ho ha fet amb motiu de la tradicional diada de Sant Tomàs,fent èmfasi en l'acord d'associació. Ensenyat ha lamentat que "com a mínim, ara per ara, no tingui tot el consens desitjable". Per això, ha demanat al cap de Govern, Xavier Espot, que la seva missió és que el consens sigui més "transversal dins i fora de les parets d'aquesta Casa de la Vall".

El seu discurs ha començat felicitant a la cambra pel consens pel que fa a l'habitatge que es va arribar el 28 de novembre amb el projecte de llei de mesures d'estímul i estabilitat del mercat d'habitatges. "Els consellers i conselleres generals han sabut trobar un consens, un denominador comú, el tomb de la que probablement és la qüestió més rellevant i preocupació principal de bona part de la societat", ha explicat, tot demanant que aquesta tònica continuï en el futur. El síndic general ha esmentat d'altres qüestions rellevants com la reforma del règim d'inversió estrangera, el desenvolupament urbanístic, la sostenibilitat de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) i la despenalització de l'avortament.

El cap de Govern, Espot, amb el síndic general, Ensenyat, i els ministres aquest matí

El cap de Govern, Espot, amb el síndic general, Ensenyat, i els ministres aquest matí

tracking