Territori

Govern adjudica per 3,7 milions el primer tram de la desviació de la Massana

Les obres de l'inici del vial permetrà descongestionar la zona de la Serra de l'Honor

Simulació del primer tram del vial de la MassanaComú

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de ministres ha aprovat avui adjudicar la primera fase de la desviació de la Massana cap a Ordino a la UTE formada per Cevalls i Copsa per un import de 3.689.766,61 euros. La part de l'obra encarregada pel Govern se suma a l'adjudicació que va fer la setmana passada el comú massanenc per 4,7 milions d'euros, que eleven el tram inicial del vial de 610 metres a més de 8 milions en uns treballs que es prorrogaran durant dos anys, segons informa en un comunicat.

L'executiu destaca que la primera fase surt des del revolt de la General 3 a la Serra de l'Honor, que és un punt "on habitualment es concentra el trànsit d'accés sud a la Massana en hores punta". El Govern recalca que aquesta part correspon al tram 2, ja que el primer tram s'ha descartat per la despesa que suposa perquè inclou el túnel que sortiria des del túnel dels Dos Valires.

El traçat finalment escollit de la desviació massanenca es completa amb un tram que creuarà el riu Valira del Nord des de la carretera que s'adjudicat ara, que es considera urbana i per això és competència comunal, fins a la zona de Palanques. Aquesta part és d'uns 500 metres i tindrà diversos viaductes i ramals de connexió amb el centre de la Massana. La previsió és licitar-la l'any vinent. El vial tindrà un altre tram, el 4, de 390 metres per anar a Arinsal que connectarà amb la General 3 per la zona del telecabina. I el tram 5, d'uns 450 metres, anirà cap a Ordino, segons detalla el Govern remarcant que el projecte inicial costava 60 milions d'euros i amb els canvis fets la inversió serà de la meitat.

tracking