Comerç

Govern llença una aplicació per fer la declaració de l'IGI

Es podrà fer tant per mercaderia importada com per la recollida de paquets a correus espanyols i la poste

Presentació de la nova aplicació, DeclarAPPSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A partir de l'1 de gener, el Govern estrenarà una nova aplicació mòbil per facilitar la declaració de l’IGI de les compres fetes fora del país, amb ‘tax free’ o sense, i també per als paquets que es recullen a correus espanyols o la poste. Sota el nom DeclarAPP, segons ha explicat el ministreRamon Lladós , la nova app tracta de facilitar els tràmits de les importacions particulars i fomentar l'equitat amb el comerç local.

Per poder efectuar les declaracions, caldrà disposar del certificat digital, indicar el número de cens. L'aplicació indicarà un codi de barres que caldrà presentar als punts fronterers, en el cas del ‘tax free’, i als serveis postals, per poder recollir els paquets. En el cas dels segons, l'app permet introduir el localitzador del paquet, per tal de validar el pagament per part de la duana i autoritzar a correus i la poste el seu lliurament a domicili, sense haver de desplaçar-se a les oficines. La declaració presencial del tribut a la duana romandrà disponible, però el departament de Tributs i Fronteres estima que el nombre d'importacions incrementaran amb aquest nou mitjà, sobretot, de cara als serveis postals passant dels 693, el 2023, als 64.080, el 2024.

El departament també ha facilitatels tràmits als serveis postals per a les empreses i professionals ambla posada en marxa de l’assistent d’impressió de declaracions (AID), amb el qual els empresaris podran declarar de manera més àgil a la duana.

tracking