Els sindicats remarquen que han fet sis propostes per incrementar salaris

Els col·lectius rebutgen que hi hagi hagut immobilisme com afirma la patronal

Carla Guinot, representant del SEP, en la reunió ahir amb la CEA on es va trencar la negociacióFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els sindicats critiquen les afirmacions de la CEA acusant-los de tenir una postura inamobible perquè asseguren que han anat fent fins a sis propostes diferents per aconseguir un acord de pujada salarial. El Sindicat Públic d'Ensenyament (SEP) ha fet pública la llista de les peticions que han plantejat en les trobades mantingudes en el Consell Econòmic i Social i en la taulà tècnica que han compartit amb la patronal i reiteren que quan s'han plantat per deixar la negociació i que sigui Govern qui fixi l'augment de sous han avisat que "tornarem a sortir al carrer".

La primera proposta que enumeren és l'increment de l'IPC per llei a tots els salaris i la tretzena paga, que els empresaris van rebutjar. La segona petició va ser pujada de l'IPC i tretzena paga fraccionada en 4 anys "que suposaria un 2% sobre el salari" i expliquen que la patronal no va acceptar-la al·legant que "no fan pactes a més d'un any".La tercera proposició va ser canviant que només s'apliquessin aquestes millores fins al salari mitjà.

La següent proposta va ser que la tretzena paga s'implementi només a empreses que poden assumir-la segons els beneficis que tinguin i la patronal va respondre que "no estan disposats a donar dades de beneficis", segons el relat del col·lectiu sindical. La cinquena vegada van plantejar que la tretzena paga sigui una realitat en 5 anys aplicant un augment de l'1,6% i de la inflació i els empresaris van argumentar que no perquè "han de tenir en compte moltes variables i no som un conveni col·lectiu per demanar aquestes dades", assenyala el SEP. I l'última demanda, també refusada, va ser d'una pujada salaria de l'IPC i d'un 1,6% per als sous fins al mitjà.

Els representants sindicals recalquen que totes les propostes les han fet "sempre per a empreses amb més de 10 treballadors, volem protegir la petita empresa". I que porten tres anys fent les mateixes peticions i que la resposta del final de la negociació ha estat "no es pot assolir res del que proposem a 18 de desembre".

tracking