Cues per votar al matí

Els ciutadans han pogut gaudir de menjar variat dolç i salat als col·legis electorals

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les eleccions comunals estan en marxa des de les nou del matí. Les votacions han registrat algunes cues a Sant Julià, a partir de les onze, amb una fila de ciutadans al voltant de la vorera del comú per dipositar el sufragi i participar en l'elecció dels cònsols. També hi ha una mica d'espera a Escaldes, Andorra la Vella, a Encamp, a Ordino i a la Massana però l'afluència està sent molt inferior a la de les generals.

La jornada transcorre amb normalitat als diferents espais habilitats a tot el Principat per dipositar el vot presencial fins a les 19 hores. A Sant Julià ja hi havia una petita cua abans d'obrir el comú, on la cantautora Eugenia Correia de 18 anys ha estat la primera votant en la primera ocasió que pot votar. A Escaldes les urnes les ha estrenat el Jordi que volia exercir el dret d'elegir als cònsols abans de viatjar a Barcelona i entre les primeres votants ha acudit la ministra d'Afers Socials i excònsol escaldenca, Trini Marín.

A la Massana la primera electora ha estat Maria Suárez i a les 9.30 hores ha votat el primer aspirant a cònsol Guillem Forné, conseller comunal sortint i cap de llista d'Amb Seny, que ha deixat posar el vot a la seva filla petita. I a la capital també ha començat votant un nou elector, Miquel Àngel Català.

Els electors poden gaudir d'un esmorzar a totes les parròquies menys a Ordino on els votants, com és tradició sempre, reben un val de 2 euros per fer una consumició en un establiment de la parròquia. Els ciutadans tenen una variada oferta de menjar dolç i salat per compartir una estona de la jornada de votacions, que en molts casos es fa en família.

tracking