meteo

La tardor més càlida des del 1950

L'anomalia mitjana ha estat de tres graus positius a la central de FEDA

Anomalia de temperatura mitjana de la tardorCentral de FEDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La tardor del 2023 a Andorra ha estat la més càlida, des del 1950, així ho ha assegurat avui Acció Climàtica. L'anàlisi de les dades de l'estació situada a la central hidroelèctrica de FEDAhan permèsfer una valoració quantitativade quèha estat una calor molt càlida amb una anomalia de tres graus més respecte a la mitjana climàtica entre el 1991 i 2020 i normal respecte a les precipitacions.

Els mesos de setembre i octubre han estat molt càlida, ambanomaliade temperatura mitjanasuperior a3 graus. L'anomalia va ser més notable en temperatura màxima que va estar de +3,8 graus el mes de setembre. El mes de novembre també va ser càlid amb una anomalia de 2 graus.

Pel que fa ael conjunt de precipitacions de la tardor d'enguany ha estat molt normal, tot i que la sevadistribucióha estat molt irregular. Destaquem episodis curts i intensos com el del 15 desembre o el 19 d'octubre. S'han registrat227,3 mm, lleugerament per sota de la mitjana climàtica.

Acció climàticadestacadaque el setembre ha estat un mes molt sec, però els diversosepisodisde precipitació de l'octubre, que ha estat humit i el novembre, que ha estat normal, han afavorit que el total de precipitació acumulada durant la tardor sigui normal per l'època de l'any.

tracking