Institucions

Oca de Casa de la Vall a totes les escoles

Els jugadors han de fer un recorregut per la história del país i del Consell General

Carles Ensenyat lliura els jocs de l'Oca de la Casa de la Vall a Josep Anton BardinaCG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els alumnes del país podran conèixer la història del país i del Consell General jugant a l'Oca de Casa de la Vall. El joc arribarà als centres educatius després que el Consell General hagi entregat avui una quarantena d'unitats al ministeri d'Educació perquè el tinguin els escolars de sisè de primària de tots els sistemes educatius.

El lliurament dels jocs s'ha fet en un acte presidit pel síndic general, Carles Ensenyat, i el secretari d'Estat d'Educació, Josep Anton Bardina, i forma part de la "voluntat de l'actual sindicatura d'acostar el Consell General a la ciutadania" a través del projecte Consell Obert, es destaca en un comunicat. L'objectiu és que els alumnes coneguin les institucions d'una forma lectiva.

Les caselles de l'Oca de Casa de la Vall mostren càrrecs i òrgans de funcionament del Consell, referents històrics de la política andorrana com el Manual Digest i altres actors del sistema polític com la figura del cap de Govern, exposa el comunicat. El significat de cada casella s'explica al llibret de les regles del joc, que estan impreses en quatre llengües, ja que es vol que el joc sigui "un element de divulgació per als turistes que visiten la Casa de la Vall". Les il·lustracions han estat fetes per Pere Puig.

tracking