Condemnat a França per dur 100.000 euros en tabac de contraban

La policia francesa va detenir un home d’origen algerià després de no aturar-se en un control

El tabac comissat per la duana francesa.DDM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La justícia francesa ha condemnat un jove algerià en situació irregular a 10 mesos de presó i una multa de 94.171 euros per transportar prop de 100.000 euros de tabac de contraban adquirit a Andorra, segons va informar ahir La Dépêche du Midi.

El 5 de desembre passata les 7.20 hores, la duana francesa va fer un control a l’Ospitalet a un vehicle que es va negar a aturar-se. Aleshores, la policia va intentar punxar-li els pneumàtics però sense èxit. A partir d’aquí va començar una persecució entre el conductor i dos vehicles duaners. El fugitiu va ser detingut mitja hora després en un aparcament de l’estació d’Ascou, a 37 quilòmetres del control de sortida. Després d’escorcollar la seva furgoneta, els agents de duanes hi van trobar 573 cartrons de tabac i més de 60 quilos de tabac per embolicar, per un total de gairebé 100.000 euros.

Durant l’interrogatori, el migrant sense papers va explicar que “no sabia què hi havia en aquesta furgoneta. Em van proposar conduir-la per 200 euros, diners que necessitava, així que vaig acceptar l’oferta”. El jove va explicar que havia estat contactat per un home que només coneixia de vista per dur a terme aquesta “missió”. “Em va preguntar si sabia conduir i li vaig dir que sí.” Aleshores es va oferir a anar a recollir un vehicle prop d’Andorra per una petita suma de diners.

tracking