Escalé vol finançar les baixes de paternitat i maternitat

El grup parlamentari ha presentat 27 esmenes al projecte de llei del pressupost per a l'exercici 2024

Cerni Escalé avui al Consell GeneralFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El grup parlamentari deConcòrdiaha presentat avui 27 esmenes al projecte de llei del pressupost per a l'exercici 2024. L'objectiuéspromoure polítiques d'habitatge, combatre l'especulació immobiliària i millorar la sostenibilitat al país.

Concòrdia proposa un augment dels tipus de l'impost de les plusvàlues per combatre l'especulació immobiliària, amb l'objectiu de finançar polítiques d'habitatge públic amb els ingressosresultants.

En el mateix sentit, es preveureassignantrecursos plantejant la reducció de la dotació d'Andorra Turisme per un import de 7,4 milions d'euros idestinar-loeninversionsdedicades a l'habitatge i a la promoció del sector primari. D'altra banda, volen que els ingressos per la taxaturísticaes dediquin a projectes pel benestar de la població incloentpolítiquesen l'habitatge i el suport a l'agricultura i la ramaderia.

Una part de les esmenesescentra en infraestructures, com la proposta per iniciar les obres al vial de Sant Julià de Lòria i una partida destinada al projecte constructiu d'un tram que connecti les parròquies de Sant Julià i Escaldes. Concòrdia destaca l'eliminació de la partida per l'Heliport Nacional d'Andorra a laCaubella, motivada per l'impacte ambiental del projecte i el desajustament a les previsions inicials contemplades al plec de bases per part de l'empresa adjudicatària.

D'altra banda, el grup parlamentari proposa la creació de partides pressupostàries per equiparar les baixes de paternitat amb les maternals i poder-les finançar gradualment tenint en compte la futura modificació legislativa. També es planteja una partida destinada a anticipar inversions per promoure pisos amb serveis compartits.

Finalment, inclouen una partida addicional centrada en la innovació i recerca, concretament per al projecte de creació d'un parc tecnològic amb viver d'empreses.

tracking