Exteriors dona 70.000 euros a projectes de cooperació internacional

Govern ha aprovat el tercer pagament de les Operacions pel Manteniment de la Pau de l'ONU

La ministra Imma Tor en una compareixença al Consell GeneralFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha aprovat avui a proposta de la ministra d'Afers Exteriors Imma Tor, diverses contribucions voluntàries per a projectes de cooperació internacional amb un valor de 70.000 euros per a quatre programes.

L'Executiu ha aportat 40.000 euros als projectes 'Escalant solucions climàtiques per a infants: Eco-Pobles al Sud de Madagascar' impulsat pel comitè nacional d'Andorra per l'Unicef. L'entitat vol transformar 20 pobles en sostenibles i amb estructures de sanejament. Alhora es vol dotar les escoles i els centres de salut dels pobles amb panels solars.

Per altra banda, es dona 19.200 euros a la plataforma Global pels Estudiants Sirians per al finançament de dues beques d'estudis. La finalitat és unir esforços i sinergies per oferir un mecanisme d'urgència per donar suport als estudiants sirians.

S'han atorgat prop de 14.000 euros a dos projectes impulsats per entitats andorranes com són Mans Unides i Càritas Andorra. El primer vol construir un sostre captador d'aigua a Uganda i el segon vol contribuir a l'economia familiar i garantir l'accés als processos de rehabilitació de les persones amb discapacitat a Bolívia.

Al marge de la cooperació internacional, Govern ha aprovat el tercer pagament de les Operacions pel Manteniment de la Pau de l'ONU per l'any 2023. En aquesta contribució obligatòria s'hi destina un total de 74.020 dòlars per quatre programes diferents. El primer és per Força Interina de les Nacions Unides al Líban on es vetlla per l'alto el foc i es garanteix ajuda humanitària. També per la Missió de les Nacions Unides per a l'Organització d'un Referèndum al Sàhara Occidental; per a les operacions de manteniment de la pau per controlar la frontera entre Sudan del Sud i Sudan del Nord. Finalment, l'últim programa és per la Missió a la República Centreafricana que té com a mandat a la protecció de la població civil dels drets humans.

tracking