Guillem Forné, CANDIDAT D'AMB SENY.

“La Massana no pot superar els 14.000 habitants”

Guillem Forné a les FontetesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com contribuiran a solucionar el problema de l’habitatge?

A nivell comunal poca competència tenim. Però usarem la modificació que tenim prevista del pla d’urbanisme per poder donar suport al Govern.

On situaria el límit demogràfic de la parròquia?

Ja ens hi estem acostant, estem en 11.000 o 12.000 habitants. El pla en vigor preveu fins a 14.000 i no s’hauria de superar.

Què representa que hi hagi dues candidatures?

Salut demòcratica. Fa quatre anys ja vaig manifestar que em sabia molt greu que només n’hi hagués una. Aquestes eleccions seran una oportunitat per tenir dos visions ben diferenciades.

Què destacaria de la seva rival que fins fa res era companya?

Amb l’Eva compartim que és molt apassionada de la vida pública. És una persona que hi té molta dedicació i molta passió.

L’heliport serà a la Caubella?

La necessitat bàsica era treure l’heliport del centre de la Massana. Respecte a la Caubella no és la millor situació, hi havia zones més propícies en altres parròquies. El projecte final dista molt del que s’havia presentat. Les condicions de les aeronaus han canviat i la viabilitat d’aquest heliport serà molt minsa, no serà autosostenible.

Està d’acord en com s’ha solucionat el desviament?

Sí. Era molt necessari perquè no només afecta la gent de la Massana. És una bona solució i s’hauran de prendre mesures perquè el comerç local no es vegi afectat pel desviament.

Aposta per reduir més l’endeutament o per invertir?

Als últims mandats s’ha reduït moltíssim l’endeutament. No ha de créixer en excés però ha de donar cabuda a totes les inversions necessàries.

Quin camí ha de seguir l’estació d’esquí?

Setap365 ha estat una gran solució. Primer per obtenir el forfet únic a tot el país. Hem de mirar que la inversió continuï sent primordial.

Destaqui una proposta del programa.

El pla d’urbanisme. Ja s’hauria d’haver modificat fa bastant temps. Amb aquesta passivitat que hem tingut el que hem vist és la proliferació de noves urbanitzacions que van en contra del creixement sostenible.

Com es pot solucionar la manca d’aigua?

La inversió en la xarxa d’aigua ha de ser molt potent i primordial. Si continuem amb el creixement exponencial que tenim acabarà guanyant la pobresa hídrica.

EN PERSONA

Nom complet: Guillem Forné Gispert.

Professió: jurista.

Edat: 37 anys

Experiència política: conseller de Cultura.

Estat civil: casat.

Fills: dues.

tracking