Acte per celebrar la transhumància com a patrimoni immaterial de la UNESCO

L'Executiu ha fet un reconeixement a totes les persones que es dediquen a la pagesia al Principat

Reconeixament UNESCO de la pràctica de la TranshumànciaSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia conjuntament amb el ministeri de Cultura, Joventut i Esports ha organitzat un acte per celebrar la inclusió de latranshumànciacom a patrimoni immaterial de la UNESCO, a més del reconeixement a totes les persones que s'hi dediquen a la ramaderia i a la pagesia al Principat.

El ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal, ha destacat que "la declaració per part de la UNESCO és un homenatge a una forma de viure la ramaderia que han practicat els nostres avantpassats; i que encara és vigenta dia d'avui. De fet, la transhumància és la pràctica de la ramaderia extensiva, la nostra manera d'entendre la ramaderia".

Per la seva banda, la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, ha remarcat que "la inscripció de la transhumància ha de permetre també impulsar accions per assegurar el reconeixement social d'aquesta pràctica i fer-la atractiva a les generacions més joves, totposant en valorel treball dels ramaders i remarcant els beneficis ambientals que se'n deriven".

En aquest sentit, Casal ha explicat que el Govern treballa en un projecte per protegir el 30% del territori nacional a través de figures de salvaguarda estables al llarg del temps, identificant les zones més riques paisatgísticament, més diverses i vulnerables en l'àmbit de la biodiversitat. "Una protecció que tingui en compte el servei públic que presteu els ramaders en el manteniment del nostre medi natural", ha assegurat Casal.

tracking