Els preus del túnel d'Envalira s'incrementaran l'any que ve

Els vehicles lleugers abonaran 7,50 euros i les furgonetes, 13,10

Un autobús entrant al túnel d'Envalira.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de ministres va aprovar ahir les tarifes de l’any que ve del peatge del túnel d’Envalira, en què tots els preus han experimentat un increment. Els vehicles lleugers hauran d’abonar 7,50 euros, els vehicles intermedis, com ara furgonetes, hauran de pagar 13,10 euros, els pesants i autocars, 18,80 euros, i els vehicles de dues o tres rodes, 4,50 euros.

Els preus s’actualitzen cada any com a resultat de l’aplicació de la fórmula de càlcul establerta en el contracte de concessió que té en compte l’IPC del mes d’octubre d’Andorra, Espanya i França –que s’ha situat en el 5,50%, el 3,50% i el 4%, respectivament–. El Govern va informar que es manté la gratuïtat pel túnel quan el port estigui tancat al trànsit per assegurar l’accessibilitat al Pas de la Casa. També es manté vigent la reducció del 50% en les tarifes als residents i treballadors al Pas de la Casa.

L’executiu va acordar el setembre del 2022 allargar la concessió del túnel d’Envalira per compensar les pèrdues registrades per la societat que el gestiona a causa de la pandèmia del coronavirus. D’aquesta manera, la concessió, que havia de finalitzar el 5 d’agost del 2048, estarà vigent fins al 17 d’octubre del 2056, fet que suposa que es va atorgar una pròrroga de 8,2 anys, tot just el que demanava la societat, amb l’argument que la pandèmia a causa de la covid-19 i les mesures de restricció de la mobilitat associades van provocar una disminució del volum dels vehicles que van transitar pel túnel d’Envalira al llarg dels anys 2020 i 2021. Un fet que, com va apuntar l’empresa, els va causar una disminució dels ingressos.

ACORDS

IMPACTE AMBIENTAL

Regulat el contingut dels estudis d’impacte ambiental de projectes i dels estudis ambientals estratègics de

plans.

AJUTS A SIS ESTUDIANTS

El consell de ministres va acordar ajuts per a matrícules universitàries dels estudis del tercer cicle del 2023 a sis estudiants de doctorat.

tracking