La fiscalia demana 4 i 5 anys per als empresaris acusats d'extorsió

El Tribunal de Corts jutja dos acusats de contractar una tercera persona per amenaçar un deutor per recuperar els diners

La Seu de la Justícia, on es va realitzar el judici.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La fiscalia demana penes de 4 i 5 anys de presó per a dos empresaris acusats de contractar un suposat sicari per extorsionar al fill del propietari d'una constructora que va entrar en fallida i que hauria acumulat un deute de més de 180.000 euros repartits entre dues empreses dels processats.

El ministeri públic ha intentat demostrar amb el contingut dels missatges del mòbil d'un dels acusats la seva coneixença de les accions del sicari, que hauria seguit al deutor i hauria investigat a la seva família per tal d'extorsionar-lo perquè firmés un reconeixement del deute. L'acusació ha volgut provar durant les preguntes al primer empresari jutjat avui al Tribunal de Corts que sabia el que feia el sicari per les converses que havien mantingut però el processat ha negat que hi hagués extorsió o amenaces.

Els empresaris, dos germans amb un negoci de subministrament de material de la construcció, van ser detinguts el maig del 2022 i van estar empresonats fins al desembre del mateix any quan va sortir en llibertat condicional amb control monitoritzat. L'home acusat de ser el sicari va continuar a la presó en considerar-se que hi havia risc de fuga.

tracking