Aprovat el reglament que regula els estudis d'impacte ambiental de projectes

El text desplega la Llei d'avaluació de projectes i de plans de programes

Casal en roda de prensa.SFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha aprovat avui el Reglament que regula el contingut dels estudis d'impacte ambiental de projectes i dels estudis ambientals estratègics de plans i programes. El text de caràcter tècnic, desplega la Llei aprovada enguany d'avaluació ambiental de projectes i plans de programes.

La Llei vol integrar els aspectes mediambientals en la redacció i autorització de projectes i de plans i programes que tenen efectes significatius sobre el medi ambient, amb la finalitat de promoure el desenvolupament sostenible i garantir un nivell elevat de protecció del medi ambient. D'aquesta manera, el reglament fixa les característiques tècniques que han de complir els estudis ambientals en el marc de l'avaluació ambiental.

La Llei recull pels projectes amb un impacte molt important sobre el medi, la realització de consultes adreçades a la ciutadania interessada de manera simultània a lainfromaciópública. La finalitat és prevenir danys al medi. D'aquesta manera la Llei reforça la vigilància i control durant l'execució de les obres per part de la direcció facultativa de l'obra mitjançant la figura responsable de la vigilància ambiental i per part del cap d'obra que ha de conèixer el contingut dels documents ambientals. Pel que fa a legalment, es preveu la possibilitat d'adoptar mesures cautelars per evitar la continuïtat d'infraccions o l'agreujament dels danys causats,que inclou l'aturada cautelar de les obres d'un projecte quan aquest no segueixi els preceptes de la Llei i preveu la reparació de danys i l'obligació de restauració del medi a l'estat original.

El departament de Medi Ambient i Sostenibilitat presentarà elproper dia 19de desembre el nou Reglament en una trobada telemàtica tècnica.

tracking