Una dona denuncia un accés indegut al seu historial clínic

La demandant assegura que en la seva traçabilitat figuren treballadors socials i també facultatius que no l’havien visitat mai

La seu de la Justícia.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una dona ha denunciat el personal de l’hospital Nostra Senyora Meritxell i els treballadors socials per haver accedit de manera no autoritzada al seu historial mèdic, vulnerant les seves dades personals.

La denunciant hauria demanat la traçabilitat del seu historial clínic a l’hospital Nostra Senyora Meritxell i, segons consta a la denúncia, en la documentació facilitada per l’hospital el mes d’octubre, la dona va poder constatar que diferents facultatius de l’hospital havien visitat tant el seu historial com el de la seva parella, sense “ser els nostres metges i desconeixent el motiu i la finalitat”.

En la denúncia presentada, la dona també afirma que ha pogut veure “que hi accedien diferents treballadores socials, un metge especialitzat en neuropsiquiatria infantil i un metge d’urgències” quan, segons la dona, mai s’havia fet atendre per urgències. Finalment, la dona exposa que s’hauria vulnerat el seu dret de protecció de dades. La denúncia es va realitzar el 10 de novembre d’aquest any.

D’altra banda, la dona també va presentar a la Batllia una queixa contra el Col·legi de Metges per no fer pública la llista de tots els metges col·legiats on consti també el seu número de col·legiat. La dona demanava la informació perquè, segons ella, en un informe de la Batllia sobre el seu ingrés a urgències, figurava el nom d’un metge que no l’havia atès. La dona va voler constatar quins eren els metges col·legiats, així com els seus números de col·legiats, però, segons va explicar, no va poder accedir a aquesta informació. La queixa de la dona ve perquè aquestes dades haurien de ser públiques, tal com fan altres col·legis de professionals i, segons afirma, perquè és una mesura de transparència per a tots els col·legis que queda definida al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra.

tracking