Els candidats es congratulen perquè hi hagi batalla electoral

La campanya, aquest cop amb dues llistes, se centrarà en el creixement urbanístic

Els caps de llista de CC+DA+Independents penjant el cartell.G. C.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Massana va donar el tret de sortida ahir a la campanya en un migdia fred en què les dues candidatures van celebrar que a diferència de les comunals del 2019 hi haurà batalla electoral. Van coincidir en aquest fet i que les propostes relatives al creixement urbanístic o intentar frenar-lo marcaran la campanya.

Els primers a presentar-se davant de l’hostal Palanques van ser els membres de la llista que vol mantenir el comú que fa dotze anys que ocupa. Ciutadans Compromesos, que es presenta amb DA i candidats independents, va aplegar una cinquantena de seguidors que es van reunir al voltant del lema de campanya La teva veu és el nostre compromís. La número 1 de la llisla, l’actual cònsol menor, Eva Sansa, es va mostrar satisfeta per poder fer una campanya “totalment diferent a l’anterior. Ara tenim algú al davant, és més democràtic i el poble podrà escollir entre uns i altres”.

Guillem Forné, el cap de llista d’Amb Seny –que es presenta sota el lema A la Massana, vota Amb Seny!–, també es va referir a aquest fet. “Aquesta candidatura ha sigut un encert perquè el 2019, quan ens vam presentar, quan vam saber que érem l’única candidatura nosaltres mateixos vam dir que això democràticament no era sa, que el poble tenia tot el dret de poder contrastar idees i de poder mantenir un debat de totes aquestes idees”.

Més enllà de congratular-se perquè hi hagi una confrontació d’idees, tots dos candidats van parlar de l’habitatge i el desenvolupament urbanístic com un dels referents. “El pla més important que hem de desenvolupar durant aquest mandat és el de redissenyar el nucli urbà de la Massana i també dels pobles”, va indicar Sansa, mentre que Forné va dir que “la prioritat és l’urbanisme. Serà el cavall de batalla de la campanya”. El líder d’Amb Seny va afegir que “no podem esperar més. El POUP de la Massana ja s’havia d’haver modificat fa bastant de temps i serà el nostre primer dossier per treballar”.

Quant a les possibilitats de cada candidatura, Sansa no es veu com a favorita. “Hem de ser humils. Farem la nostra campanya i intentarem convèncer l’elector”. Forné, per la seva banda, va assegurar que “pensem que a la Massana està molt obert. Volem passar el nostre missatge, sempre constructiu, defugint de confrontacions”.

La feina feta per l’actual comú també va estar present en les declaracions dels candidats. “A part del que dúiem al programa hem fet altres coses. Hem fet el nou servei de Tràmits, hem desbloquejat el desviament, s’ha donat sortida als pisos dels edificis de Ribasol i s’ha canviat el model de l’estació d’esquí”. Forné, que estava dins la majoria comunal, no va dubtar a dir que “som conscients que en aquest passat comú s’han fet coses bones. No partim d’una idea pessimista que tot s’ha fet malament i apreciem tot allò que s’ha fet”.

Els caps de llista d'Amb Seny amb el cartell electoral.

tracking