El projecte Grifols, al centre de les eleccions

DA considera que s’ha de redefinir i Units per Ordino referma la seva negativa

Maria del Mar Coma amb el seu equip durant la penjada de cartells.A. R.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un dels temes que amenacen de ser un dels principals debats durant les dues setmanes de campanya electoral a Ordino és el futur del laboratori de Grifols. Sobre aquest tema van parlar els dos candidats que encapçalen les llistes a la parròquia, Maria del Mar Coma, per Demòcrates per Andorra, i Enric Dolsa, per Units per Ordino, durant l’enganxada de cartells que va tenir lloc ahir al davant de l’Auditori Nacional.

Per la banda contrària al laboratori, Dolsa va apuntar que “l’única manera de parar la construcció del laboratori és fer una consulta popular”, i va apuntar que parar el projecte de la farmacèutica és una mesura a favor de la parròquia “per salvaguardar el benestar social dels habitants”, i també del país, ja que, segons va apuntar Dolsa, “si algú es pensa que si mai hi ha cap problema al laboratori s’aturarà als límits de la parròquia, està ben equivocat”, va advertir el líder d’Units per Ordino.

D’altra banda, Coma va ser més mesurada a l’hora de parlar del projecte i va apuntar que tenen clar que Grifols serà un tema del qual se’n parlarà molt durant la campanya electoral, però va reiterar que el laboratori “no forma part de la gestió de la parròquia, sinó que és un element de Govern”. A més, la líder de la llista de Demòcrates va afegir que el projecte Grifols “s’ha de redefinir” i, en funció de com es reestructuri, hauran “de veure si es farà o no”, però que “no val la pena perdre el temps discutint sobre un tema que encara no se sap si s’acceptarà dins de la parròquia”, va acabar Coma.

Altres punts que els candidats van mencionar va ser el creixement de la parròquia. Sobre aquest tema, Coma va fer especial incís en el fet que les persones han d’estar al centre de totes les iniciatives que s’emprenguin i que el creixement ha de ser sostenible per estar en consonància amb les diferents distincions ecològiques que la parròquia ha obtingut, com ara el reconeixement com a reserva de la biosfera de la Unesco i el nomenament com a Best Tourism Villages de l’Associació Mundial del Turisme. A més, la candidata de DA va afegir que aviat es penjarà el pla d’urbanisme i s’haurà de veure com treballen “amb els ciutadans de la parròquia per tirar-lo endavant”. Un altre eix de la campanya, va anunciar Coma, és la construcció del centre sociosanitari, que consideren “molt important per a Andorra i per a Ordino”.

Pel que fa al partit de Dolsa, també va fer menció al creixement de la parròquia i, en concret, a la necessitat de controlar-lo, ja que el líder d’Units per Ordino considera que en els últims quatre anys “hi ha hagut un creixement desmesurat”. A més, Dolsa també va avançar un projecte d’habitatge social amb el qual estaria previst poder crear més de 200 vivendes socials que es farien efectives durant els pròxims quatre anys.

Enric Dolsa amb el seu partit a l'enganxada de cartells.

tracking