Dos mesos de presó i multa per contraban de productes cosmèstics

El jutjat de Perpinyà ha condemnat dos ciutadans d’origen algerià

Els jutjats de Perpinya.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El jutjat de Perpinyà, a la Catalunya nord, ha condemnat dos ciutadans d’origen algerià que van ser enxampats a la carretera amb més de 200 productes cosmètics comprats a Andorra. Els homes, jutjats a principi de la setmana passada, van ser detinguts l’11 d’octubre. La parella, que anava amb un vehicle Skoda matriculat a Espanya, va ser interceptada pels agents de duanes a localitat de Thuès, a l’RN-116. Al maleter del vehicle van trobar els productes cosmètics que tot i no estar prohibits a França sí que haurien d’haver declarat a la duana.

Els agents de duanes van suggerir als infractors que paguessin una multa de 5.000 euros i els impostos corresponents per resoldre el problema. Els dos s’hi van negar. Per falta del pagament es van trobar davant del jutjat després de la seva custòdia a la duana. Un dels dos infractors ja va ser detingut el juny del 2022 per fets idèntics i havia estat citat per la justícia francesa aquell mateix dia a les 14.00 hores, tres quarts d’hora abans del control duaner.

Al judici, el fiscal va exigir una multa corresponent al doble del valor dels béns, és a dir 32.000 euros, quatre mesos de presó per al reincident i quatre mesos de condemna suspesa per al seu company. Els dos homes van ser condemnats cadascun a dos mesos de presó suspesa, una multa de 9.000 euros i el comís dels productes.

tracking