Gili-DA: la batalla per la joia de la corona

Demòcrates vol treure’s l’espina i recuperar Escaldes, trofeu de caça major dels comicis

Rosa Gili, amb els seus companys de candidatura.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Escaldes-Engordany és el trofeu de caça major d’aquests comicis. La joia de la corona. La parròquia més cobejada. Rosa Gili n’és del tot conscient. A mesura que s’acostaven aquestes eleccions el record de la victòria ajustadíssima sobre Miquel Aleix, el candidat demòcrata, fa tot just quatre anys se li deu haver fet cada vegada més viu. Segurament per això ha remogut cel i terra per reconciliar-se amb el Partit Socialdemòcrata, acostar-se a Concòrdia i bastir una plataforma electoral guanyadora.

DA, per la seva part, vol treure’s l’espina del 2019. “Tinc ganes de recuperar la meva parròquia”, va afirmar ahir al migdia en declaracions als mitjans el cap de Govern, president del partit i fill d’Escaldes-Engordany, Xavier Espot.

Anna Garcia i Gemma Bofarull, candidates demòcrates a cònsol major i menor, van penjar el primer cartell electoral a la plaça Santa Anna. L’elecció d’aquest indret no va ser casual. “És el punt on s’ajunten les Escaldes i Engordany a través del pont. És aquí on neix aquella Escaldes pionera i emprenedora”, va recordar la fins ara cap de Cultura del comú escaldenc.

El missatge central de la campanya demòcrata a Escaldes és, justament, aquest, tal com va encarregar-se de recalcar Espot: “Som una candidatura preparada per reconvertir Escaldes-Engordany en la parròquia capdavantera d’Andorra. Malauradament, en els últims quatre anys ha deixat de ser-ho.” Uns anys de gestió comunal, va reiterar, que “han deixat molt a desitjar”. Make Escaldes Great Again. Despullat de la retòrica centrista i moderada que caracteritza el partit, aquest podria ser el lema dels demòcrates a Escaldes. “Volem tornar a ser aquella parròquia innovadora, emprenedora, valenta i dinàmica”, va assegurar la candidata a cònsol major.

Gili, per la seva banda, va assegurar que Consens “és la candidatura per afrontar els problemes de la gent”, amb un focus especial en dues de les qüestions que han centrat el mandat a punt d’acabar: l’habitatge i l’urbanisme. L’encara cònsol major no va dubtar a afirmar que el seu projecte polític és “de continuïtat”, i va assenyalar: “Crec que hem demostrat moltes de les coses que sabem fer.” Gili encara el repte de la reelecció “amb il·lusió” i conscient de la força que li dona haver estat capaç d’aglutinar, contra tot pronòstic, totes les forces de centreesquerra sota el seu lideratge.

Espot va parlar més minuts davant dels periodistes que la candidata del seu partit, i no va desaprofitar l’atenció mediàtica per llançar dards enverinats a Gili: “Aquells comuns on no estem governant tampoc crec que els avali un balanç extraordinari en matèria d’habitatge. De fet, en els pocs projectes que s’han impulsat ha hagut de venir el Govern a posar-hi diners.”

Anna Garcia i Gemma Bofarull, candidates de DA+Acció+SDP.

tracking