La fiscalia considera que Mendoza va sobrepassar els límits de la llibertat d'expressió

La presidenta d'Stop Violències s'enfronta a una pena de 6.000 euros de multa i sis mesos d'inhabilitació per càrrec públic

Activistes a l'exterior de la seu judicial per donar suport a MendozaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La fiscalia ha assegurat avui en el judici contra Vanessa Mendoza que les paraules que va pronunciar davant elComitè de l'ONU per a l'Eliminació de la Discriminació contra les Dones (CEDAW) el 2019 "sobrepassen els límits de la llibertat d'expressió" i que en les declaracions que va fer "hi ha un menyspreu temerari a la veritat". El representant de l'acusació pública ha afirmat en la vista que "les imputacions fetes per Mendoza són falses i no les ha provat al judici" i ha demanat per a ella una multa de 6.000 euros, sis mesos d'inhabilitació per exercir un càrrec públic i 6.000 euros d'indemnització per al Govern.

L'advocat de Mendoza ha demanat l'absolució al·legant que les manifestacions que va fer queden emparades per la llibertat d'expressió. El lletrat ha afirmat que el desprestigi de l'Estat ha de ser demostrat per part de l'Estat andorrà "i no ens ha demostrat res" i ha afegit que no s'ha constituït el delicte pel que es jutja a l'activista. L'advocat ha argumentat que l'objectiu de les manifestacions a la CEDAW "no era atacar el prestigi de l'Estat, era una crítica al que es feia malament".

La seu de la Justícia acull aquest matí el judici contra la presidenta d'Stop Violències que està processada per difamació per les manifestacions que va fer en l'informe que va presentar en l'organisme de l'ONU.Una quarentena de persones s'ha aplegat per donar suport a l'activista, entre les quals hi són les conselleres del PS Judith Salazar i Susanna Vela i el secretari de l'USdA, Gabriel Ubach.

El judici ha generat força expectació i la sala de la vista s'ha omplert de públic i s'han hagut d'habilitar més bancs per encabir el centenar de persones que hi assisteixen, entre periodistes i observadors que acompanyen Mendoza. A l'exterior de l'edifici judicial un grup de dones ha exhibit pancartes a favor de l'avortament.

Vanessa Mendoza entrant a la seu de la Justícia aquest matí

tracking