L'IPC baixa al 5% al novembre, 6 dècimes menys que a l'octubre

A Espanya se situa en el 3,2%, mentre que a França està en el 3,4%

Un supermercat a Escaldes.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’índex de preus de consum (IPC) segueix la tendència a la baixa i va tancar el novembre amb una variació anual del 5%, segons l’indicador avançat que va fer públic Estadística ahir al matí. La rebaixa de la inflació és de sis dècimes respecte al 5,6% registrat a final d’octubre.Estadística detalla que es tracta del càlcul de l’indicador avançat. Aquest indicador representa un càlcul previ de l’IPC segons el qual, en cas de confirmar-se, disminuiria sis dècimes respecte a l’IPC avaluat el mes d’octubre (+5,6%).

Segons la valoració d’Estadística, la moderació de l’encariment dels preus està motivada per l’evolució dels preus de transports, béns i serveis diversos, esbarjo, espectacles i cultura, i el grup d’aliments i begudes no alcohòliques.L’informe assenyala que l’IPC avançat a Espanya és del 3,2%, que representa una rebaixa de tres dècimes en comparació amb l’octubre, i l’indicador de França se situa al 3,4%, que suposa una reducció de sis dècimes respecte al mes anterior.

Estadística adverteix que aquest indicador suposa un càlcul previ de l’IPC amb, aproximadament, el 98% dels preus de l’octubre entrats. Per les sèries de preus que encara no han estat enquestades s’utilitza el mateix preu del mes anterior. En tant que proporciona únicament una informació orientativa, no ha de coincidir necessàriament amb la dada definitiva de l’IPC.

tracking