La policia serà qui imposi el recorregut de la manifestació del 8 de desembre

El Govern subratlla que el trajecte de la manifestació és una negociació tecnicojurídica

Manifestació del 31 d'octubre.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El recorregut que ha de seguir la manifestació convocada per al 8 de desembre serà una negociació que es durà a terme “entre els representants de la coordinadora per l’habitatge de DenunciAND i les autoritats competents, la policia, Protecció Civil i els comuns afectats”. Així ho va manifestar Guillem Casal, portaveu de Govern, que va assegurar que es tracta d’una reunió de caire juridicotècnic, que té l’objectiu d’adequar el recorregut atenent la normativa aplicable i atenent el dret de manifestació que estipula la Constitució. Segons Casal, “convindrà a la part més tècnica de la policia arribar a consensuar el recorregut final”.

Les declaracions del portaveu de Govern es van dur a terme durant la roda de premsa posterior al consell de ministres, en què també se li va demanar de valorar les declaracions del ministre de Turisme, Jordi Torres, que en una entrevista a Andorra Televisió sostenia que la manifestació desprestigiava la imatge del país. “No entraré si la manifestació desprestigia o no”, va afirmar Casal, tot argumentant que l’autèntica preocupació i obsessió de l’equip de Govern és que la ciutadania està angoixada davant la possibilitat d’accedir a un habitatge.

Casal va insistir en el fet que l’executiu tenia molt en compte les demandes dels ciutadans. “Ja hem fet un primer esglaó –va afirmar referint-se al projecte de llei de mesures d’estímul i d’estabilitat del mercat d’arrendament d’habitatges– i encara continuarem avançant.” Com a exemple de la voluntat del Govern d’oferir solucions, Casal va esmentar la Llei d’inversió estrangera. “L’important és trobar una solució pactada, àmplia i consensuada amb el conjunt de les formacions polítiques.”

PUNTS TRACTATS

Ús del plàstic

Medi Ambient impulsa una guia de sensibilització dirigida al sector de la restauració sobre les monodosis de plàstic.

Cop28

El cap de Govern i el secretari d’Estat de Transició Energètica participaran a la Conferència sobre el canvi climàtic de l’ONU (COP 28).

Comunals

El vot judicial per a les eleccions comunals del 17 de desembre es podrà exercir entre dilluns 4 i dissabte 16 de desembre.

tracking