REACCIÓ AL CONSELL D'EUROPA

Govern desmenteix que hi hagi una persecució a l'activisme de Mendoza

Casal va remarcar que el judici a la presidenta de Stop Violències era per difamació

Casal en roda de prensa.SFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“És fals que el Govern persegueixi Vanessa Mendoza. Ni pels seus postulats, ni per la seva pertinença a una associació.” Guillem Casal va respondre amb aquesta contundència a les declaracions realitzades per la comissària europea de drets humans del Consell d’Europa, Dunja Mijatovi, que havia afirmat que el procés penal contra “la defensora dels drets de la dona Vanessa Mendoza soscaven la seva llibertat d’expressió i tenen un efecte esgarrifós en la tasca de les defensores dels drets humans, així com en altres que defensen els drets de les dones i les nenes a Andorra”.

Casal va aclarir que el procés penal de Mendoza es devia al pronunciament que aquesta va realitzar el 23 d’octubre del 2019 al Cedaw de l’ONU, en què afirmava coses com que a Andorra “es força les noies menors d’edat embarassades i sense recursos a tenir els seus fills i donar-los posteriorment en adopció”, o que es “porten a terme retirades massives de menors per motius econòmics”. Declaracions que el Govern va considerar falses i difamatòries, i així ho va denunciar a la Fiscalia, “que s’encarrega del procés, com exigeix la separació de poders”, va afirmar Casal.

“El que ens sap greu és que es doni veu i crèdit a aquestes veus que volen desprestigiar el nostre país”, va raonar Casal, tot afegint que “es continuaria defensant i donant a conèixer els fets ocorreguts”, i que Afers Exteriors podria tractar l’afer amb el Consell d’Europa, amb qui fa intercanvis sovint.

tracking