Un grup d'experts demana conscienciació per la manca d'aigua

Les terceres Jornades de l'Energia han comptat amb la participació d'algunes empreses nacionals i foranes

Tercera edició de les Jornades de l'Energia i Ciutats SosteniblesComú Sant Julià de Lòria

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La tercera edició de les Jornades de l'Energiai Ciutats Sostenibles s'han centrat enguany en com fer front a la problemàtica de la manca d'aigua, segons ha informat el comú de Sant Julià de Lòria. L'acte ha acollit diversos experts i professionals que han coincidit en que cal "parlar d’una problemàtica com és la sequera" i emprendre "accionslegislatives i campanyes de sensibilització per tal de gestionar millor un recurs bàsic", segons indica el comú a través d'un comunicat. L'esdeveniment ha comptat amb la participació d'Andorra Recerca i Innovació, l'exdirector de l'Agència Catalana de l'Aigua, el director tècnic de Mútua Elètrica de Sant Julià, el cap d'àrea de Medi Ambient, l'empresa Tag Systems i el Grup Heracles, entre altres com el director de BMS Consultoria Estratègica.

Les Jornades han estat organitzades juntament amb FEDA i l'’Empresa Familiar Andorrana (EFA). D'una banda, el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, ha evidenciat algunes accions que ha dut a terme la parròquia, com ara, construir el dipòsit d’aigua de Nagol per garantir reserves d'aigua, mentre que el cap d'Explotació de FEDA, Domènec Torra, ha assegurat que la parapública "s'ha adaptat als diferents desafiamentsque ha presentat sempre la gestió dels recursos hídrics", tant en infraestructura com en eficiència en la gestió d'aquesta, segons concreta un comunicat de FEDA. Per la seva banda, Daniel Aristot ha incidit en nom de l'EFA en la "implicació i compromís del sector empresarial per aplicar mesures amb els administracions públiques".

L'esdeveniment ha ofert també taules rodones per exposar diferents experiències i tractar l'aprofitament hídric des de diferents vessants, segons detalla el comú lauredià.El ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal, ha inaugurat l'acte evidenciant que“l’any passat vam registrar unes de les dades de consum més baixes dels darrers anys amb 158 litres per dia".

tracking