Andorra Endavant considera car el preu del TAC i el mamògraf del SAAS

La formació demanarà preus per saber quan han de costar aquests aparells

Carine Montaner en la sessió de Consell General ahir a la tardaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Andorra Endavant estima que 900.000 euros per un TAC i 450.000 euros per un mamògraf són preus elevats per aquesta maquinària i per això la consellera Noemí Amador ha presentat una demanda d'informació perquè el Govern doni detalls sobre la inversió de reposició d'aquest material mèdic. La presidenta del grup parlamentari d'Andorra Endavant, Carine Montaner, va donar suport en la sessió de Consell General celebrada ahir a la transferència al SASS d'aquestes quantitats perquè pugui adquirir els aparells, que va rebre el vot favorable de tots els parlamentaris.

Montaner va afirmar que la compra s'ha de fer a "un preu raonable i justificat" i ha anunciat avui que la formació demanarà preus d'aquesta maquinària per comparar les tarifes amb els diners que hi ha destinat el SAAS. La parlamentària va fer ahir una crida a "una gestió transparent, detallada i responsable d'aquests recursos" i va manifestar que farien "una supervisió rigorosa en l'interès de la salut pública".

Llei del català

Amador ha estat l'encarregada a més de presentar les cinc esmenes que ha fet Andorra Endavant al projecte de llei del català. La formació proposa que les infraccions per no usar la llengua oficial han de ser responsabilitat de l'empresari i del treballador ja que argumenten que es demana un "esforç mínim pel fet de saludar i iniciar les converses en català" i planteja una rebaixa dels imports de les multes. La llei els fixa entre els 1.200 euros de les infraccions lleus i els 60.000 de les molt greus i Andorra Endavant vol que s'estableixin entre els 500 i els 6.000 euros respectivament. I demanen que s'afegeixi un article a la llei per marcar un temps d'adaptació de 6 mesos del treballador del sector privat des del moment que aconsegueix el permís de residència activa per exigir-li que faci servir el català.

El partit demana que s'elimini de l'article 8 la referència a la contractació d'assessoraments per garantir l'ús correcte de la llengua en les institució i organismes públics i defensa que per la conjuntura actual "s'ha d'evitar la contractació externa d'empreses privades per tal de frenar el risc d'amiguisme". I que sigui obligatori als mitjans traduir o subtitular intervencions en llengües diferents a la catalana.

tracking