OBLIGARÀ A REDUIR LA VELOCITAT

Més protecció als ciclistes a l'N-145

El sistema alerta del seu pas pel túnel del Bordar

Més protecció als ciclistes a l'N-145Cynthia Sans

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Servei Català de Trànsit (SCT) va estrenar ahir a la Seu d’Urgell un sistema que alerta de la presència de ciclistes dins un túnel amb l’objectiu de reduir la sinistralitat d’aquest col·lectiu vulnerable. La prova pilot, pionera a tot l’estat espanyol, s’ha instal·lat al túnel del Bordar, al quilòmetre 1 de la carretera N-145 que connecta Andorra i la capital de l’Alt Urgell. La via registra una mitjana diària d’entre 10.000 i 12.000 vehicles i una presència important de ciclistes.

El sistema està basat en un mètode de reconeixement per imatge a través d’intel·ligència artificial i serveix per avisar de manera dinàmica els conductors de vehicles de la presència de bicicletes a l’interior de les galeries. També indica una reducció de la velocitat màxima permesa de la via, que passa de 80 a 60 quilòmetres hora, per incrementar la seguretat dels ciclistes. El mecanisme detecta els ciclistes abans d’entrar al túnel i uns senyals lluminosos d’advertiment informen de la seva presència. El senyal es manté actiu el temps que s’estima que el ciclista triga a travessar el túnel.

La subdirectora general de gestió del trànsit de l’SCT, Lourdes Puigbarraca, va destacar que l’objectiu és millorar la seguretat d’aquest col·lectiu. Després d’un període de prova, l’SCT estendrà el sistema d’alerta a altres trams.

Ciclistes a la carretera N-145.

tracking