Espot participarà en la conferència del canvi climàtic a Dubai

Govern reitera el compromís per aplicar mesures per minimitzar l'escalfament global

La Conferència del Canvi Climàtic es farà a Dubai a partir de divendres

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cap de Govern, Xavier Espot, assistirà divendres i dissabte a la Conferència sobre el Canvi Climàtic de l'ONU, COP 28 que es celebra a Dubai, als Emirats `Àrabs Units i participarà en el plenari del 2 de desembre on refermarà el compromís amb les polítiques per reduir els efectes del canvi climàtic i l'escalfament global, segons ha informat el ministre Portaveu en la roda de premsa de consell de ministres. Guillem Casal ha destacat que Andorra assisteix a la trobada al més alt nivell polític per refermar la voluntat de seguir avançant en l'acord de París.

El secretari d'Estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat, David Forné, també prendrà part a la COP 28 des del 4 al 8 de desembre. L'objectiu de la conferència aquest any és "actuar de froma conjunta per aconseguir resultats reals i complir amb els compromisos internacionals adquirits per fer front al canvi climàtic", ha assenyalat el ministre Guillem Casal.

Corredor d'allaus a Montaup

El consell de ministres ha adjudicat avui un corredor d'allaus a la carretera secundària 240 de Montaup, a la zona del vessant de la Sauvata, per millorar la seguretat a la via durant l'època hivernal. Els treballs els farà l'empresa Desplom per un import de 257.032 euros en un termini de dos mesos i mig des de la signatura del contracte.

Casal ha anunciat a més la publicació d'una nova guia de sensibilització per al sector de la restauració sobre les monodosi de plàstic. El ministre ha destacat que es tracta d'una acció per desplegar la Llei d'Economia Circular i recordar les obligacions dels establiments per reduir l'ús del plàstic, i complementa les campanyes per recordar que s'ha d'oferir aigua de l'aixeta als clients i també que es puguin endur els aliments que no hagin consumit al restaurant.

tracking