Tendència a la baixa dels residus rebuts al centre de tractament

La instal·lació de la Comella es fa càrrec de 23.188 tones entre el maig i l’octubre

El centre de tractament de residus de la Comella.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El centre de tractament de residus ha rebut 23.188 tones de residus entre els mesos de maig i octubre. Això és un 2,56% menys que en el mateix període de l’any passat. La majoria dels residus són RSU (residus sòlids urbans, els que es generen a les llars) i RAU (residus assimilables a urbans, de composició similar als generats a les llars). Concretament, el 56% dels residus rebuts són RSU d’Andorra, el 18% són RSU importat i el 15% són RAU. La resta de residus rebuts són residus sanitaris, carnis i fangs de depuradora.

Aquestes són algunes de les dades que es van exposar ahir en el marc de la reunió que la comissió d’informació i vigilància del centre de tractament de residus va dur a terme durant el matí, i que va estar presidida pel ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal.

D’altra banda, també es va informar de la producció energètica fruit de la valorització energètica dels residus, que ha estat de 7.488 MWh en forma d’electricitat i 2.764 MWh d’energia tèrmica, i que ha cobert aproximadament la demanda d’unes 1.150 llars.

La comissió d’informació i vigilància del centre de tractament de residus també va estar informada de les millores dutes a terme en el marc de l’aturada tècnica, que va tenir lloc del 15 de setembre al 20 d’octubre, i entre les quals destaca la instal·lació d’un nou analitzador en continu de les emissions de gasos.

Cal recordar que la comissió d’informació i vigilància té com a missió recollir informació sobre la quantitat i la qualitat dels residus tractats i sobre qualsevol incidència en el funcionament normal del centre de tractament tèrmic de residus, i proposar les mesures correctores que es considerin necessàries. Es pot consultar informació detallada a la web https://www.vigilanciatractamentresidus.ad/ca

La comissiócompta, a més de la presidència del ministre titular de Medi Ambient, amb la participació de representants del ministeri de Salut, del comú d’Andorra la Vella i dels cònsols, així com de les associacions de defensa del medi ambient i de veïns de la zona.

tracking